Tumbaković: Od Jovetića se ovo i očekuje

"Poučeni iskustvom, pripremalo smo se šta da radimo ako povedemo i kako da privedemo utakmicu kraju. Tražili smo disciplinu, agresivnost, a ljepota ako dođe,dođe...Pogledao nas je bog u nekim situacijama, afirmisali smo mlade igrače...", rekao je Tumbaković
18 komentar(a)
Crna Gora - Jermenija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Jermenija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2017. 21:31h

Ljubiša Tumbaković bio je zadovoljan rezultatom protiv Jermenije, ukupan utisak je pozitivan, ali kao iskusan selektor i trener nije pao u euforiju.

"Rezultat sjajan, nisam siguran da je bilo tako ubjedljivo na terenu. U pojedinim djelovima utakmice imali smo igru kojoj težimo, koja je naš putokaz i naznaka da ćemo iz okupljanja u okupljanje biti sve bolji. Dobar period je Jermenija imala inicijativu, kada smo dali drugi sve je bilo lakše. Poučeni iskustvom, pripremalo smo se šta da radimo ako povedemo i kako da privedemo utakmicu kraju. Tražili smo disciplinu, agresivnost, a ljepota ako dođe,dođe... Pogledao nas je bog u nekim situacijama, afirmisali smo mlade igrače. Sada možemo da žalimo za onim što smo propustili u prethodne dvije utakmice".

Da li je poraz u Jerevanu bio splet okolnosti?

"Nije splet okolnosti, već pad koncentracije. Ako ne igraš na kvaliitet koji imaš onda ne možeš da pobijediš nikoga. Ako igraš na nešto što nemaš, onda se dogodi to što se dogodilo u Jerevanu".

Da li će se za drugo mjesto boriti Crna Gora i Danska?

"Ne mislim tako, jer matematički nismo stekl prednost. Ima još 12 bodova. Prije meča sam rekao igračima da sada počinje novo dokazivanje. Ulazimo sada u ozbiljnu priču, a svako ima svoje šanse. Toliko se toga promijeni u samo jednoj utakmici da moramo da budemo skoncentrisani na prvu koja dolazi".

Kako komentarišete igru Stevana Jovetića?

"Odigrao je maestralnu utakmicu. Znam ga iz najmlađih dana. To se od njega i očekuje, samo je pitanje kada će da eksplodira. Ovo je posljedica njegovih igara u klubu. Želim mu da ostane u Sevilji, a onda ćemo i mi imati veliku korist od njega".

Marko Baša je bio u protokolu za utakmicu, ali ne i u sastavu. Šta se dogodilo?

"Imamo lijepu noć. Ovo je stvar koja je u domenu stvaranja atmosfere u timu. Radićemo na tome da prevaziđemo situaciju. On je u momentu procijenio da je bolje da ne bude na klupi. To je njegovo pravo. Sve je prošlo korektno i ima prostora da se situacija riješi".

Crna Gora je postigla gol u drugom minutu, da li je to bila taktika, bilo je pitanje jermenskih novinara...

"Kad bih mogao da spremim taktiku za tako brzi gol, vjerovatno bih bio najbolji trener na svijetu", uz osmjeh je odgovorio Tumbaković.

Kosović, Janković, Jovović, Petković... Sa mnogo mladih igrača odigrala je Crna Gora meč sa Jermenijom.

"Sastavljam tim za koji mislim da je najbolji. To što su mladi samo je dodatni plus, za dobro i za budućnost crnogorskog fudbala", istakao je selektor "sokola".

Bonus video: