U fokusu borbe za Evropu i baraž

Sutjeska kraj Bistrice protiv Grblja, Budućnost na debiju Miodraga Džudovića protiv Dečića traži prvi trijumf pod Goricom od decembra. Kom Eurozox protiv Rudara, Zeta - Petrovac na Trešnjici. Sve utakmice danas u 17 sati
0 komentar(a)
Kom - Rudar, Foto: Luka Zeković
Kom - Rudar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.05.2018. 09:16h

Domaći fudbalski šampionat ulazi u sam finiš, danas su na programu utakmice 33. runde, od ukupno 36 kola.

Poznat je šampion (Sutjeska), kao i ekipa koja se seli u Drugu ligu (Dečić).

Sve ostalo tek treba da se odluči - ko ide u Evropu, ko će se kroz baraž boriti za opstanak. Budućnost i Mladost najbliži su plasmanu u kvalifikacije za Ligu Evrope, gdje ima mjesta za još jedan tim (trenutno je 4. Grbalj), dok će se dva putnika u baraž, kako sada stvari stoje, tražiti između Petrovca, Kom Eurozoxa i Iskre.

Rudar i Zeta su u ovom momentu “ni na nebu ni na zemlji” - mogu u Evropu, ali i u baraž za opstanak.

Šampion Sutjeska kraj Bistrice dočekuje Grbalj, koji je u seriji od šest mečeva bez pobjede, računajući i dvije Kup utakmice. Gostima je meč važan u borbi za Evropu, ali u redovima prvaka tvrde da neće biti “popusta”, iako jednim okom već gledaju ka Nionu i žrijebu za 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Radujemo se učešću u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali zasada smo fokusirani na završnicu sezone. Igraćemo ozbiljno i borbeno do poslednjeg kola, kao što smo igrali i sada", kazao je napadač Sutjeske Bojan Božović, koji je u izjavi za “Sport klub” poželio srpskog prvaka Crvenu zvezdu za rivala u kvalifikacijama.

"Bio bi to istinski spektakl, utakmice za pamćenje".

Budućnost, sa novim trenerom Miodragom Džudovićem, postavljenim da vodi ekipu do kraja sezone, pod Goricom dočekuje Dečić.

Biće to idealna prilika za “plave” da ostvare prvi trijumf kod kuće još od 6. decembra prošle godine, kada je pao novi šampion, tim Sutjeske. Podgoričani danas, u slučaju pobjede, te remija ili poraza Grblja kraj Bistrice, mogu i matematički da osiguraju izlazak na evropsku scenu.

Nakon što je matematički ispao iz lige, Dečić je promijenio trenera, otišao je Viktor Trenevski, a ekipu će u preostala četiri kola voditi njegov doskorašnji pomoćnik Fuad Krkanović.

"Maksimalno ozbiljno smo prišli utakmici, poštujemo protivnika i ne gledamo njegovu poziciju na tabeli, a svaki meč s njima ove sezone donio je neizvjesnost. Znamo šta hoćemo i idemo na pozitivan rezultat", kazao je Džudović za sajt Budućnosti.

Duel Iskre i Mladosti prenosiće TV Arena sport od 17 sati. Danilovgrađani traže prvu pobjedu još od 4. aprila i trijumfa nad Dečićem (od tada su četiri puta poraženi i jednom odigrali neriješeno), i to protiv jedinog tima u ligi koji ne zna za poraz u drugom dijelu sezone.

Meč velikog uloga igra se na Zlatici, gdje se sastaju Kom Eurozox i Rudar. Ekipa Duška Vlaisavljevića bi u slučaju trijumfa prišla Pljevljacima na samo bod.

Neizvjesno će biti na Trešnjici, gdje Zeta protiv Petrovca traži drugu vezanu pobjedu i definitivan priključak sa ekipama koje se bore za Evropu.

I gosti, međutim, imaju svoju računicu - nakon što su se prošle subote i teoretski obezbijedili od direktnog ispadanja, izabranicima Rudolfa Marčića će ukazala šansa i za opstankom bez baraža.

Parovi 33. kola

ZETA - PETROVAC 17 h

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

ISKRA - MLADOST 17

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

SUTJESKA - GRBALJ 17

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

KOM EUROZOX - RUDAR 17

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

BUDUĆNOST - DEČIĆ 17

Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

Tabela: Sutjeska 72, Budućnost 51, Mladost 49, Grbalj 43, Zeta 42, Rudar 41, Iskra, Kom Eurozox 37, Petrovac 34, Dečić 21.

Bonus video: