Petica Dinama, trojka Zvezde, Sutjeska može sa Klužom

Kluž - Malme 0:1, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za LŠ. Poraženi iz ovog dvomeča čeka boljeg iz duela Sutjeska - Alaškert u 3. kolu kvalifikacija za LE
3 komentar(a)
Zvezda, Foto: Beta
Zvezda, Foto: Beta
Ažurirano: 24.07.2018. 20:40h

Prvaci Hrvatske i Srbije imali su fantasične prezentacije u prvim mečevima 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Deset dana nakon fenomenalnog uspjeha Hrvatske i srebrne medalje na Mundijalu u Rusiji, Dinamo je u Zagrebu tukao izraelskog šampiona Hapoel Ber Ševu sa impresivnih 5:0.

Golove koji su "modrima" već obezbijedili plasman u 3. kolo kvalifikacija postigli su Hajrović u 22, Orsić u 28, Ademi u 51. i 62, kao i Hodžić u 82. minutu.

Dinamo Zagreb 4-0 Hapoel Beer Sheva - Arijan Ademi 62' from r/soccer

Zvezda je u Beogradu porazila litvansku Suduvu sa 3:0 i gotovo osigurala plasman u narednu rundu.

Blistao je dvostruki strijelac Nemanja Radonjić, koji je pogodio u 35. i 58. minutu, a goleadu je prije njega otvorio Holanđanin Ebesilio, pogotkom u 23. minutu.

Šampion Srbije najvjerovatnije će se u 3. kolu kvalifikacija za elitu sastati sa slovačkom Trnavom, koja je šokirala Legiju u Varšavi i slavila sa 2:0, golovima Grendela u 16. i Vlaška u 93. minutu.

Marko Vešović igrao je svih 90 minuta za Poljake i zaradio žuti karton.

Pobjedu je ostvario i prvak Makedonije, Škendija, koja na revanš u Moldaviju protiv Šerifa putuje sa prednošću od 1:0. Presudio je Ibraimi u 24. minutu.

PAOK je deset minuta prije kraja imao sve protiv Bazela - vodio je 2:0, golovima Kanasa i Prijovića, ali su Švajcarci u 82. minutu postigli gol koji im je vratio nadu pred revanš.

Ako u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminišu jermenski Alaškert, fudbaleri Sutjeske će se u narednoj rundi najvjerovatnije sastati sa rumunskim Klužom.

Bolji iz duela crnogorskog i jermenskog šampiona čeka slabijeg iz dvomeča Kluž - Malme, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a to će kako stvari sada stoje biti rumunski tim.

Malme je danas u prvom meču u gostima, na stadionu "Dr.Constantin Radulesku", slavio sa 1:0 i stekao veliku prednost pred revanš u Švedskoj. Jedini gol postigao je Standberg u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Pravdu na meču u Rumuniji dijelila je crnogorska sudijska četvorka, predvođena Nikolom Dabanovićem, koji je pokazao tri žuta kartona, dva domaćem timu.

Astana je pobijedila Mitjiland sa 2:1 u Kazahstanu, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ekipa koja je u prošloj rundi eliminisala Sutjesku, srušila je Dance u foto-finišu, golom koji je u četvrtom minutu sudijskog dodatka postigao Mađar Laso Klejnhejsler.

Isti igrač doveo je Kazahstance u vođstvo u 31. minutu, da bi izjednačenje Mitjilandu donio Vikheim u 51.

Revanš u Danskoj na programu je za sedam dana

Preostalih pet mečeva na programu je u srijedu.

Rezultati:

Astana - Mitjiland 2:1 (1:0)

Kluž - Malme 0:1 (0:1)

PAOK - Bazel 2:1 (1:0)

Dinamo Zagreb - Hapoel Ber Ševa 5:0 (4:0)

Škendija - Šerif 1:0 (1:0)

Crvena zvezda - Suduva 3:0 (2:0)

Legija - Trnava 0:2 (0:1)

Srijeda:

BATE - Helsinki

Kukeši - Karabag

Ludogorec - MOL Vidi

Ajaks - Šturm

Seltik - Rozenborg

Bonus video: