Selektor Jermenije: Igrači su puni samopouzdanja

"Tačno je da nam je Stevan Jovetić napravio puno problema u prvom duelu, ali ćemo timskim manevrom pokušati da neutrališemo njegovu nesumnjivo vanserijsku klasu", kazao je selektor Jermenije Artur Petrosjan
63 pregleda 0 komentar(a)
Jermenija, Foto: FS Jermenije
Jermenija, Foto: FS Jermenije
Ažurirano: 10.06.2017. 10:45h

Zagrljeni u hladu zapadne tribine stadiona pod Goricom, reprezentativci Jermenije počeli su posljednji trening pred šestu rundu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

I za početni dio zagrijavanja igrači i njihov stručni štab tražili su isključivo dio terena zaklonjen hladom nadstrešnice zapadne tribine, dok sa druge strane na istočnoj tribini 15-ak njihovih najvatrenijih pristalica nijesu štedjeli grla u podršci svojim predstavnicima.

Ti detalji ponajbolje odslikavaju način na koji Jermenija želi uspjeh na gostovanju našoj selekciji - timska igra i svaki pojedinačni manevar podređen uspjehu tima. To je, uostalom, naglašavao u obraćanju novinarima selektor Jermenije, Artur Petrosjan.

"Tačno je da nam je Stevan Jovetić napravio puno problema u prvom duelu, ali ćemo timskim manevrom pokušati da neutrališemo njegovu nesumnjivo vanserijsku klasu. Utakmicu bez tima neće dobiti ni Henrih Mhitarijan, ma koliko da je on važan šraf u njemu. Našem timu je potreban Mhitarijan, a njemu tim da bi pobijedio. Mi smo sada prvi put pred meč u Podgorici imali prilike da budemo duže zajedno i vidjećemo koliko smo uspjeli da uradimo na nekim taktičkim zamislima. A zanima nas samo pobjeda u Podgorici", kazao je selektor Jemenije.

On je selekciju preuzeo baš pred duel u Jerevanu kada je naša selekcija prokockala dva gola prednosti i sijaset izglednih šansi, da bi u finišu doživjela poraz. A Jermeni prvu pobjedu, nakon koje su dobili i Kazahstan i prišli nam na samo bod zaostatka. Petrosjan je na klupi zabilježio sve tri pobjede, pošto je u prijateljskmom duelu „pao” Sent Kits i Nevis (5:0).

"Prva utakmica je bila teška i izuzetno emotivna za mene. I teška i emotivna će biti i ova. Mi smo u boljoj poziciji jer su nam serije pobjeda donijele samopouzdanje, dok je crnogorska ekipa pod većim pritiskom nakon niza poraza", zaključio je Petrosjan.

Strijelac prvog gola u preokretu u prvom odmjeravanju snaga bio je Artak Grigorjan.

"Nije mi važno hoću li opet biti strijelac, samo da moj tim ostvari ono po šta je došao - pobjedu! Znamo da neće biti lako i da nas očekuje teška utakmica, ali naš tim će dati sve od sebe - istakao je Grigorjan

Bonus video: