Milojević: Ne plašim se izazova, ja sam uvijek optimista

Fudbaleri Zvezde počeli su danas na svom stadionu pripreme za novu sezonu. Milojeviću se javilo na prozivci 27 igrača, nekolicina je sa reprezentacijama, a strani igrači su dobili dozvolu kluba da se kasnije priključe pripremama.
72 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Milojević, Foto: Beta
Vladan Milojević, Foto: Beta
Ažurirano: 09.06.2017. 13:54h

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da prvo mora da upozna fudbalere i sagleda situaciju u ekipi, da je svjestan ciljeva kluba, ali i da ništa ne želi da obeća osim velikog rada.

"Pripreme će biti tri nedjelje, bićemo nekoliko dana na Zlatiboru, pa nas brzo čeka evropska utakmica. Moj zadatak je da dobro upoznam igrače i da napravimo program. Bez obzira što je kratak period priprema, to ne treba da bude izgovor, radićemo vrijedno, naporno, ja sam uvijek optimista, treba nam pozitivna energija", rekao je Milojević novinarima u Beogradu.

Fudbaleri Zvezde počeli su danas na svom stadionu pripreme za novu sezonu. Milojeviću se javilo na prozivci 27 igrača, nekolicina je sa reprezentacijama, a strani igrači su dobili dozvolu kluba da se kasnije priključe pripremama.

"Nije velika pauza pa ne očekujem da će igrači imati posebnih problema sa fizičkom pripremom. Očekujem da će stranci u toku nedjelje da dođu. Imam sliku o njima, a taman i da vidim i druge igrače", naveo je Milojević.

"Prvo moram sve dobro da sagledam, da upoznam igrače. Nisam bio u prilici da gledam sve utakmice iz prošle sezone. Dobar je miks mladosti i iskustva. Svi igrači koji budu dolazili moraju da budu lideri, da mladi od njih nauče nešto", dodao je on.

Zvezda će prvu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evropa igrati 29. juna, a na pripremama će igrati dva meča.

"Prvo moram da sagledam cijelu situaciju. Posle prve nedelje ćemo vidjeti šta je potrebno. Sigurno da ćemo popunjavati tim sa igračima iz naše škole. Mladima je bitno dati prostor. Vidjećemo šta nam je hitno i tako ćemo da reagujemo. Fudbal je nepredvidiv, biće dolazaka i odlazaka. Prioritet mi je da imam jasnu sliku o igračkom kadru po pozicijama, a u ovom trenutku to još nemam", naveo je trener Zvezde.

Upitan o iskusnom Nenadu Milijašu, Milojević je rekao da će svi igrači pod ugovorom biti sa ekipom.

"Ne možete da znate, svaki dan je nova sitaucija, a to za trenera nije nimalo zanimljivo. Takvo je tržište i sve to diktira nešto na šta ne mogu da utiče, a ono na šta ne mogu da utičem time se i ne bavim", dodao je on.

Milojević je rekao da se ne plaši izazova.

"Nemam strah i ne treba da postoji strah ako vjerujete u ono što radite. Volio bih da prenesem pozitivnu energiju na igrače i da rade, jer kada radiš nemaš čega da se plašiš. Možda djelujem previše samouvjereno, ali vjerujem u svoj rad, to je jedina stvar u fudbalu, morate da radite", naveo je on.

"Zvezda uvijek ima najviši cilj. Ne dajem nikakva obećanja. U domaćem prvenstvu i na međunarodnoj sceni ćemo dati sve od sebe da dostignemo maksimum. Ja sam od onih koji prvo voli da skoči pa da kaže hop", dodao je trener crveno-bijelih.

Milojeviću će u stručnom štabu pomagati Vladimir Janković, Nikola Leposavić i Milan Kosanović, a rekao je da će se za nekoliko dana znati i ostali članovi.

Terzić: Cilj su titule ali i afirmacija Zvezdine djece

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas, na početku priprema za narednu sezonu, da je cilj tog fudbalskog kluba osvajanje titule, ali i afirmacija što većeg broja igrača iz omladinske škole.

"Glavni cilj Crvene zvezde uvijek mora biti osvajanje titule, a ove godine ćemo imati još jedan prioritet, a to je afirmacija što većeg broja zvezdine djece, jer smo to malo ispustili u prethodnoj sezoni i moramo da nadoknadimo. Zvezda je u takvoj situaciji, a evropsko tržište takođe prepoznaje samo vrijednosti mladih igrača. Naša liga mora biti razvojna liga, a Zvezda ima privilegiju da ima izvanrednu omladinsku školu. U protekle dvije godine smo doveli sve najtalentovanije klince iz cijele Srbije, oni su sada stasali da mogu da odgovore zahtjevima prvog tima", rekao je Terzić novinarima u Beogradu.

"Uz osvajanje titule, dva, tri igrača moraju imati svoje mjesto u prvih 11, a dva, tri igrača iz omladinske škole moraju imati svoje mjesto na klupi. Znam da neće biti lako realizovati sve to, ali vjerujem u Vladana Milojevića i Mitra Mrkelu. Oni su se pokazali, posebno u radu s mladjim igračima koji su iz omladinaca prelazili u prvi tim", rekao je Terzić.

Na prozivci se pojavilo i 11 igrača iz omladinske škole, a Terzić je rekao da je to bogatstvo kluba, kao i da će trener biti taj koji će odlučiti da li oni mogu da odgovore zahtjevima.

"Forsiranje djece neće biti nikakav alibi što se tiče rezultata. Moramo uklopiti ta dva cilja jer je Crvena zvezda u takvoj finansijskoj situaciji da mora afirmisati mlade igrače. To mora biti dugoročna strategija", dodao je on.

Terzić je rekao da Zvezda ima petoricu stranaca i da na svakog računa, uprkos tome što je broj stranih igrača u srpskom prvenstvu smanjen na četiri.

"Tražimo pojačanja iz tri grupacije, jedna je Super liga, drugi su povratnici iz inostranstva, a treća su strani igrači. Na sve strance računamo uprkos spekulacijama koje su se pojavile. Kvalifikacije za Ligu Evropa startuju 29. juna i svaki igrač nam je potreban. Šestorici, sedmorici igrača su istekli ugovori, a Zvezda se odlučila za drastično podmlađivanje, pa osim sa Dušanom Anđelkovićem, sa ostalima neće biti produžen ugovor", dodao je on.

Dosadašnji kapiten Aleksandar Luković nije se pojavio na prozivci, a Terzić je rekao da se sa njim razgovaralo i da će za njega biti mjesta u klubu, u zavisnosti od njegovih želja, ambicija i obrazovanja, kao i da će klub naći način da bude korektan prema svim igračima koji su ostavili trag u Zvezdi.

Generalni direktor Zvezde rekao je i da će se Skupština kluba održati krajem juna. On je ponovio da je ponosan na sve što je uprava uradila na finansijskoj stabilizaciji, ali i da uprava plaća danak nedomaćinskim poslovanjima prethodnih rukovodstava.

"Nemamo novac da plaćamo obeštećenja, neka sitna da, ali neka ozbiljnija ne. Više ćemo pričati na Skupštini", naveo je Terzić.

On je rekao da ima povjerenje u novog trenera i da ne shvata zašto svi za Milojevića kažu da je mlad trener.

"Samo je četiri godine mlađi od mene... Postavlja se pitanje šta znači iskusan. Vodio je Čukarički tri godine, poslije toga Omoniju, Panionios. Ima dovoljno iskustva da iznese sve. Vjerujemo u njega da može da sprovede u djelo sve visoke ciljeve kluba", rekao je Terzić.

Bonus video: