Kovačić: Hrvatska je fizički i psihički fenomenalna

Fudbaleri Hrvatske u nedjelju gostuju Islandu u utakmici šestog kola Grupe I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.
1 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Foto: Reuters
Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2017. 20:28h

Fudbaler Real Madrida Mateo Kovačić rekao je danas da je Island dobra selekcija, ali da je reprezentacija Hrvatske "fizički i psihički fenomenalna ekipa".

"Island je dobra, čvrsta ekipa, to se vidjelo i prošle godine na Maksimiru i u prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ali, mi smo spremni, fizički i psihički smo fenomenalna ekipa", rekao je Kovačić, prenosi agencija Hina.

Fudbaleri Hrvatske u nedjelju gostuju Islandu u utakmici šestog kola Grupe I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.

Hrvatska je poslije pet kola prva na tabeli sa 13 bodova, dok je Island drugi sa tri boda manje.

Nakon prvog dela priprema na Muri, hrvatska fudbalska reprezentacija se vratila u Zagreb gdje će trenirati do puta na Island.

Kovačić je na pripreme stigao nakon što je s Real Madridom osvojio svoju drugu Ligu šampiona.

"Žao mi je Juventusa, pogotovo Mandžukića, ali to je fudbal, ne mogu uvijek svi da pobjeđuju. Mi smo, naravno, srećni što smo opet osvojili Ligu šampiona i sada svi zajedno idemo da pobijedimo Island i povećamo prednost u kvalifikacijama. Nema nikakvog zadirkivanja, maksimalno se poštujemo i profesionalci smo", rekao je Kovačić.

On je rekao da mu je druga sezona u dresu "kraljevskog kluba" bila bolja od prve.

"Između ostalog i zato što sam prošao kompletne pripreme s ekipom. Nije lako nametnuti se, Real Madrid je vrhunska ekipa, uzastopni osvajač Lige šampiona, ali mislim da je bilo mnogo pozitivnoga u mojoj sezoni i srećan sam zbog toga", rekao je hrvatski vezista.

Bonus video: