Kažić obećao ofanzivan fudbal, visoki presing i trofeje

"Titula je obaveza, a ja želim i nešto više od toga - da osvojimo duplu krunu, te da se dobro prezentujemo u Evropi", najavio je Kažić.
176 pregleda 3 komentar(a)
Dragan Kažić, Foto: Savo Prelević
Dragan Kažić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.06.2017. 11:28h

Budućnost će igrati ofanzivno, u visokom presingu, kako bi zadovoljila sve ukuse navijača, najavio je novi trener Podgoričana, 55-godišnji Dragan Kažić.

Trofeji se podrazumijevaju...

"Titula je obaveza, a ja želim i nešto više od toga - da osvojimo duplu krunu, te da se dobro prezentujemo u Evropi", najavio je Kažić.

To što je Budućnost u minulih 11 godina promijenila, ili potrošila, čak 18 trenera, ne plaši novog trenera "plavih".

"Ne, ni najmanje. Volim izazove i siguran sam u ono što radim. Imam energiju i želim da je prenesem na fudbalere".

Ne opterećuje ga ni to što je prije njega smijenjen trener koji je osvojio titulu.

"Moj kolega Miodrag Vukotić je radio dobar posao, i šta god da se dešavalo u posljednjih šest mjeseci, Budućnost je pod njim igrala dobar fudbal. Meni je ostavio težak zadatak da odbranim titulu, ali ponavljam, to sebi ne postavljam kao jedini cilj. Želim da osvojimo i Kup".

Kažića ne brine ni to što je prilično nepoznat u domaćoj fudbalskoj javnosti, iako je rođen u Podgorici. Prije Budućnosti radio je na Islandu, što kao pomoćnik što kao glavni trener u timovima Bi/Bol, IBV, Valur i Vikingur.

"Naravno da me ne opterećuje, iza mene je 28 godina iskustva kao fudbalskog trenera. Znam put kojim treba da se napravi dobra ekipa, znam put kojim treba da idemo da bismo igrali vrhunski fudbal".

Poziv Budućnosti, kako kaže, nije mogao da odbije.

"Radio sam na Islandu, u Vikinguru, ali sam kao rođeni Podgoričanin imao veliku želju da budem kormilar ovog broda. Pregovori sa upravom kluba bili su dugotrajni, a želje i vizije su nam se poklopile", istakao je Kažić.

A za fudbal koji najavljuje, potrebna su pojačanja.

"Ovoj ekipi predstoji transfuzija. Igrači koje tražim uglavnom su iz Crne Gore, jer smatram da na ovom podneblju ima dobrih igrača. Možda samo jedan fudbaler kojeg dovedemo neće biti iz Crne Gore".

Da su u Budućnosti želje i mogućnosti često u raskoraku, Kažić se odmah uvjerio na primjeru Miloša Krkotića, koji bio na vrhu njegove liste želja, a završio je u komšiluku, u ekipi Mladosti.

"Milošu želimo svu sreću, iako je obećao da neće igrati u nekom drugom klubu iz Crne Gore", kazao je Kažić.

Rezova će biti, ali samo u slučaju dolaska novih igrača.

"Nećemo nikog pustiti da ide ako prije toga ne dovedemo kvalitetno pojačanje".

Podgoričani su jedno pojačanje već doveli - u pitanju je golman Milan Mijatović, crnogorski reprezentativac, koji je prošle sezone branio za Dečić.

Kažić je predstavio i saradnike u stručnom štabu - u pitanju su Srđan Golović, nekadašnji napadač Budućnosti, kao i doskorašnji trener Bratstva Dejan Dapčević. Božidar Vuksanović i dalje će biti zadužen za rad sa golmanima, a Kemal Idrizović za fizičku kondiciju.

Budućnost će trenirati u Podgorici od 12. do 24. juna, kada će se preseliti na Zlatibor, gdje će ostati dvije sedmice, do 7. jula. Tada će već znati protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, za utakmice koje se igraju 11/12. i 17/18. jula.

Bošković: Nadamo se da će ostati barem dvije godine

Doskorašnji trener Budućnosti Miodrag Vukotić jedini je od 17 trenera "plavih" u samostalnoj Crnoj Gori koji se zadržao duže od jedne sezone, pošto je pod Goricom ostao tačno dvije godine.

U Budućnosti se nadaju da će Dragan Kažić poći njegovim stopama.

"Vjerujemo da će ostati barem dvije godine", kazao je izvršni direktor Budućnosti Velibor Bošković.

Pred podgoričkim klubom su ambiciozni ciljevi.

"Čeka nas teška sezona, izazovi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a zatim i prvenstvo po novom četvorokružnom sistemu. Predstoji nam veliki rad, jer klub želi da svake sezone osvaja titule", kazao je Bošković.

Bonus video: