Bajern - Real, Liverpul - Roma

U polufinalu su najtrofejniji španski (12 titula), engleski (pet titula) i njemački (pet titula) klubovi u istoriji evropskih elitnih takmičenja
63 pregleda 13 komentar(a)
Liga šampioa, žrijeb, Foto: Reuters
Liga šampioa, žrijeb, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.04.2018. 11:20h

Žrijeb Lige šampiona ponovo je spojio fudbalere Bajerna i Reala, a jedan "autsajder" igraće u finalu, Liverpul ili Roma.

Bajern - Real

Liverpul - Roma

Real i Bajern igrali su prošle sezone u četvrtfinalu i madridski tim je prošao dalje, na kontroverzan način. Slavio je 2:1 u Minhenu, a zatim 4:2 u Madridu u produžecima, uz priličnu pomoć sudija.

Dva giganta do sada su odigrala 24 meča na evropskoj sceni, a skor je identičan - po 11 pobjeda, uz dva remija.

Liverpul i Roma vratiće sjećanja na 1984. godinu, kada su na Olimpiku igrali finale tadašnjeg Kupa šampiona, u kome su "redsi" slavili nakon penala 4:2 (1:1 je bilo u regularnom dijelu meča).

Polufinalni dueli su 24. i 25. aprila, a revanši 1. i 2. maja.

Finale je 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Učesnike završnice pozdravio je Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, grada domaćina finala.

Na današnjem žrijebu u Nionu u 13 sati nalaze se četiri najuspješnija kluba ove sezone u Ligi šampiona - Liverpul, Roma, Bajern i branilac titule Real Madrid.

Među kuglicama nalaze se najtrofejniji španski (12 titula), engleski (pet titula) i njemački (pet titula) klubovi u istoriji evropskih elitnih takmičenja. “Uljez” je Roma, koja nije osvajala Evropu. Prethodnu priliku imala je prije 34 godine, kada je u finalu penalima izgubila od Liverpula.

Real i Bajern su se šest puta u istoriji sastajali u polufinalu prestižnog takmičenja, a minhenski klub je četiri puta bio bolji od Madriđana. U posljednjem duelu prije četiri godine, ipak, Real je slavio u oba meča - 1:0 u Španiji i 4:0 u Njemačkoj.

Liverpul je posljednji put bio na tronu Evrope 2005. godine, dok Bavarci pehar Lige šampiona čekaju od 2013. godine.

Polufinalni dueli su 24. i 25. aprila, a revanši 1. i 2. maja. Finale je 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Bonus video: