Ko sve nije osvajao Ligu šampiona: Bufon na golu, Maradona, Ronaldo...

Od aktivnih igrača, Ligu šampiona još nisu osvajali Zlatan Ibrahimović, Sesk Fabregas, Robert Levandovski...
107 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona, Foto: Uefa.com
Liga šampiona, Foto: Uefa.com
Ažurirano: 06.06.2017. 16:08h

Đanluiđi Bufon u subotu ni iz trećeg pokušaja nije uspio da osvojio Ligu šampiona, pa će briljantnu karijeru, po svemu sudeći, zavrršiti bez najvrednijeg klupskog pehara.

Legendarnom golmanu Juventusa, koji je izgubio tri finala, možda bude utjeha to što elitno takmičenje nisu osvajali i drugi asovi, koji imaju mjesta u istoriji fudbala.

Dijego Maradona i sa Barselonom i sa Napolijem bio je daleko od trijumfa u tadašnjem Kupu šampiona.

Brazilac Ronaldo, jedan od najboljih napadala svih vremena, pokušavao je sa Barselonom, Interom, Realom i Milanom.

Nije uspio, a odigrao je 50 utakmica i postigao 17 golova. Ronaldo je tri puta zvanično bio najbolji fudbaler svijeta 1996, 1997 i 2002.

I Lotar Mateus, Bajernova, njemačka i svjetska legenda, nema titulu u najjačem klupskom takmičenju. Bio je nestvarno blizu 1999. godine, u finalu sa Mančester junajtedom, ali su Šeringem i Solskjer, golovima u sudijskoj nadoknadi, rastužili Mateusa i njegove saigrače...

Mihael Balak je dva puta dolazio do finala, sa Bajerom i Čelsijem, ali ne i do trofeja. Jednom je izgubio od Reala, drugi put od Mančester junajteda.

Dva velika defanzivca Lilijan Tiram i Fabio Kanavaro, svjetski šampioni sa reprezentacijama Francuske, odnosno Italije, nemaju trofej Lige šampiona.

Nema ga ni Franćesko Toti, Pavel Nedved, kao i Rud van Nistelroj, Patrik Vijera, Denis Bergkamp, Gabrijel Batistuta, Majkl Oven, Roberto Bađo, Žorž Vea ...

Od aktivnih igrača, Ligu šampiona još nisu osvajali Zlatan Ibrahimović, Sesk Fabregas, Robert Levandovski...

Evo kako bi izgledao idealni tim sastavljen od igrača, koji nikada nisu slavili u elitnom klupskom takmičenju...

Bonus video: