Rudar i Petrovac ostali prvoligaši

Pljevljaci su se iskupili za šokantni poraz od Otrant-Olimpika u Ulcinju (0:1) i pred svojim navijačima pobjedom 3:0 opstali u eliti
133 pregleda 2 komentar(a)
Rudar, Foto: Vijesti sport
Rudar, Foto: Vijesti sport
Ažurirano: 04.06.2017. 17:43h

Fudbaleri Rudara i Petrovca će i naredne sezone biti učesnici Telekom 1. CFL, koja će prvi put brojati 10 članova.

Pljevljaci su se iskupili za šokantni poraz od Otrant-Olimpika u Ulcinju (0:1) i pred svojim navijačima pobjedom 3:0 opstali u eliti.

Petrovčani su sve riješili u prvom meču na primorju koje su dobili sa 4:0, a danas su u Rožajama igrali neriješeno sa Ibrom (1:1).

U Telekom 1. CFL će naredne sezopne igrati i Budućnost, Zeta, Mladost, Sutjeska, Dečić, Iskra, Grbalj, Rudar, Petrovac i šampion Druge lige, Kom.

Rudar rutinski, pred nikad punijim tribinama

Pljevljaci su, pred nikad punijim tribinama u ovoj sezoni, konačno zaigrali kako treba, rutinski nadoknadili i poprilično prebacili zaostatak iz Ulcinja i obezbijedili opstanak u prvoligaškom društvu.

Gosti su utakmicu počeli hrabro i činilo se da će „rudari” imati dosta problema. Međutim, nije to dugo trajalo, kvalitet domaćih polako je počeo da dolazi do izražaja i već u 30. minutu krunisan je vodećim pogotkom kojim je neutralisana prednost Otranta.

Vuković je prošao po desnoj strani, odlično centrirao a Božović pogodio preciznim udarcem glavom. Po povratku iz svlačionice, Pljevljaci su pojačali tempo i u 52. minutu udvostručili razliku - opet je začetnik akcije bio mladi Vuković, loptu nije baš najspretnije zahvatio Božović, ali je došla do Melunovića, kome nije bilo teško da je sa pet metara glavom ubaci u gol. Isti igrač je u 67. postavio konačan rezultat.

"Nakon katastrofalne igre u Ulcinju dogovorili smo se da revanš počnemo mirno, bez srljanja i nervoze, jer je naš kvalitet kad tad morao doći do izražaja. Sasvim zasluženo smo ostali u eliti, a sada je vrijeme da se svedu računi i izvuku pouke", kazao je vezista Rudara, Branislav Janković.

"Plasman u baraž i ona pobjeda u Ulcinju su veliki uspjeh za Otrant".

U Rožajama sve bilo poznato i prije meča

Bilo je jasno i pred revanš u Rožajama da Petrovac ne može da ispadne iz Prve lige.

Nakon 4:0 iz prve utakmice, Ibar nije imao šansi da napravi senzaciju - revanš je završen bez pobjednika - 1:1.

Petrovčani su čak i vodili golom Pepića u 65. minutu, a čast Ibra odbranio je Suzuki koji je pogodio 11 minuta kasnije.

Ako ništa drugo, Ibar je u sjajnom ambijentu odigrao posljednji meč u sezoni, a publika je nakon utakmice aplauzom ispratila Petrovac koji je nakon teške sezone sačuvao prvoligaški status. rekao je trenera Otranta Filip Jovićević.

Bonus video: