Morata neće u Milan

Andrea Beloti iz Torina je preskup (klauzula je 100 miliona), Edin Džeko ne želi iz Rome, pa je u prvi plan iskočilo ime Andrea Silve iz Porta, koji košta 60 miliona
54 pregleda 0 komentar(a)
Morata, Foto: Reuters
Morata, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2017. 17:21h

Milan je bio spreman da Alvara Moratu učini najplaćenijim igračem Serije A sa osam miliona eura po sezoni, bilo je signala da će pristati, ali je poslije finala Lige šampiona u Kardifu jasno poručio da ne želi u Italiju i da je njegov klub u toj zemlji Juventus.

Želi da ostane u Realu, mada su najveće šanse da će završiti u Mančester junajtedu.

Milan još nije odustao, direktori Mirabeli i Fasone će sjutra opet razgovarati sa Moratom i Realom, ali šanse su minimalne...

Zato „rosoneri” moraju da razmišljaju o drugoj opciji za glavno pojačanje ovog ljeta. Ranije su željeli Pjer-Emerika Obamejanga, ali je otpao, jer bivši klub ne može da mu ponudi platu kao PSŽ.

Andrea Beloti iz Torina je preskup (klauzula je 100 miliona), Edin Džeko ne želi iz Rome, pa je u prvi plan iskočilo ime Andrea Silve.

Centarfor Porta i portugalske reprezentacije je jedan od napadača za koga se očekuje da će obilježiti narednu deceniju u evropskom fudbalu.

Ima 21 godinu, u minuloj sezoni je dao 21 gol u svim takmičenjima i zacementirao se u prvoj postavi portugalske reprezentacije. Sezonu ranije je dao 17 pogodaka.

Milanovi čelnici su već kontaktirali njegovog menadžera Žorža Mendeša, sastali su se sinoć u Kardifu i razgovarali o mogućnosti da mladi as pojača „rosonere”.

Još prošlog januara se spekulisalo da je Real spreman da plati 50 miliona eura i da je Kristijano Ronaldo urgirao u „kraljevskom klubu” da dovedu njegovog mladog zemljaka, ali Porto nije bio raspoložen za posao.

Silva ima otkupnu kaluzulu u visini od 60 miliona, na kojoj će „zmajevi” insistirati. Milan može da plati tu sumu i htio je da taj novac izdvoji za Moratu. Dilema je da li je Silva još mlad za teret Milanove „devetke” i da li može da riješi problem realizacije u Montelinom timu.

Takođe, pitanje je i postoji li volja mladog napadača, s obzirom na opciju zvanu Real.

Bonus video: