Rudari strepe za opstanak

Dva posljednja člana Telekom 1. CFL, koja će od avgusta brojati 10 klubova, dobiće se danas nakon revanša baraž utakmica (17.30)
0 komentar(a)
FK Rudar, Foto: Www.fkrudarpljevlja.com
FK Rudar, Foto: Www.fkrudarpljevlja.com
Ažurirano: 04.06.2017. 07:52h

Dva posljednja člana Telekom 1. CFL, koja će od avgusta brojati 10 klubova, dobiće se danas nakon revanša baraž utakmica (17.30).

Nepoznanica je, međutim, samo jedna - Petrovac je u prvom meču pod Malim brdom završio gotovo kompletan posao protiv Ibra (4:0), pa će današnji revanš u Rožajama vjerovatno biti formalnost.

Zato je dilema - Rudar ili Otrant-Olimpik?

Ulcinjani su u srijedu na svom terenu najavili senzaciju, slavili su sa 1:0, napravili korak ka prvom plasmanu u elitni rang u istoriji, a klub sa najviše trofeja u samostalnoj Crnoj Gori doveli na rub ispadanja.

Može li Rudar, nakon katastrofalne sezone, da izbjegne potpunu blamažu?

"Svjesni smo problema u kojem smo se našli i moramo, više nego ikada, da damo svoj maksimum i izbjegnemo najgori mogući epilog. Izgubili smo u prvom meču, ali imamo veći kvalitet od protivnika, igramo kod kuće i nadamo se da neće biti problema. Važno je da što prije damo gol i anuliramo zaostatak iz prvog meča, što ne znači da ćemo odmah krenuti glavom bez obzira", kazao je vezista Rudara Branislav Janković.

Rudar je dva puta osvojio titulu prvaka Crne Gore, čak četiri puta je slavio u Kupu i nikada od 2006. nije bio u ovakvoj situaciji.

„Krivci” za to su i fudbaleri Otranta, koji će danas pokušati da kompletiraju senzaciju.

"Svjesni smo da možemo da ispišemo istoriju kluba. Zato je naš motiv veliki. Poštujemo Rudar, znamo o kakvom se timu i klubu radi, ali tražićemo svoju šansu i u revanšu, i to ne tako što ćemo samo braniti prednost iz prvog meča", kazao je vezista Otranta Mehmed Divanović.

Bonus video: