Način i prava na izbor delegata ispraznili salu

Nakon 105 minuta žustre polemike i izbora devet delegata, sastanak su napustili Dejan Stanišić i Miloš Radulović
383 pregleda 0 komentar(a)
Fudbalske sudije, Foto: FSCG
Fudbalske sudije, Foto: FSCG
Ažurirano: 03.06.2017. 09:32h

Plenarni sastanak Udruženja sudija i instruktora suđenja Srednje regije Crne Gore, održan je juče u Podgorici sa jednim ciljem - izborom 19 delegata za Skupštinu Udruženja sudija Srednje regije. Trebalo je izabrati po šest delegata iz redova kontrolora i prvoligaških sudija, četiri sudije sa razvojne liste i tri delegata iz redova sudija lige Srednje regije.

To je, ispostavilo se, bio Sizifov posao u prisustvu velikog broja članova Udruženja sudija i instruktora suđenja, koje je ipak posao privelo kraju ali u polupraznoj sali.

Nakon 105 minuta žustre polemike i izbora devet delegata, sastanak su napustili Dejan Stanišić i Miloš Radulović, koji su prethodno izabrani za delegate ispred kontrolora suđenja. Za njima je sastanak napustio veliki broj članova Udruženja.

Do momenta njihovog napuštanja sjednice, velikom većinom bili su ispred kontrolora izabrani Radulović, Stanišić, predsjednik Udruženja Ranko Novović, Ranko Spasojević, Miodrag-Zeko Radulović i Emir Ramović, dok je ispred sudija prve lige jednoglasno biran Vladan Kojović, a potom Mileta Šćepanović (nije prisustvovao sastanku) i Jovica Tatar.

Brojne primjedbe da nije ispravno da pravo na predlog kandidata dobije samo prvih šest prijavljenih, već da treba napraviti liste kandidata pa potom glasati, predsjednik Udruženja Ranko Novović obrazložio je činjenicom da se to stalno tako radilo.

Nakon izabranog devetog delegata, došlo je do pomenutog napuštanja skupa.

Dejan Stanišić je prije početka izbora insistirao da se i u zapisnik unese primjedba o pravu članova da biraju, tvrdeći da to nemaju oni koji nijesu makar sudije treće kategorije. Član Radnog predsjedništva Emir Ramović je drugačije tumačio Statut, tvrdeći da se članom Udruženja postaje polaganjem ispita i suđenja utakmice ili njenog dijela. On i Ranko Novović su tvrdili da su se o tom članu Statuta konsultovali i u FSCG.

Koplja su se lomila i oko toga da li treba da bude samo jedna tačka dnevnog reda, zbog činjenice da u četiri godine Udruženje nije održalo nijednu sjednicu, da nije bilo rasprave o finansijskim izvještajima... ali je Zeko Radulović dao zadovoljavajući predlog da se organizuje druga sjednica na kojoj bi se raspravljalo o svim drugim temama.

Tek, Plenarna sjednica krnjem sastavu je dopunila spisak od 19 delegata, dok preostala dva kandiduje Fudbalski savez Srednje regije.

Sa prvoligaške liste izabrani su još: Nikola Vođević, Miloš Novović i Vojin Vojinović. Razvojnu listu zastupaće Mirsad Pepić, Boban Živaljević, Miloš Vlahović i Miladin Nelević, a sudije iz regije Boško Pavićević, Mladen Gospić i Samir Krnić.

Nepoznanicu broja delegarinih članova, koji će prihvatiti da budu u Skupštini nakon razdora na sjednici, riješiće sastanak delegata koji je predsjednik Ranko Novović zakazao u ponedjeljak u 18 sati.

Bonus video: