Ljubinko Drulović kandidat za trenera Budućnosti

Obostrana želja, za sada, postoji, jer Budućnost želi da dobije trenera koji ima reputaciju, a Drulović da se vrati trenerskom poslu, nakon skoro godinu pauze
5 komentar(a)
Ljubinko Drulović, Foto: Www.athletic.elcorreo.com
Ljubinko Drulović, Foto: Www.athletic.elcorreo.com
Ažurirano: 03.06.2017. 08:57h

Ljubinko Drulović, nekadašnji fudbaler Porta i Benfike, selektor omladinske i seniorske reprezentacije Srbije, kandidat je za trenera Budućnosti, saznaju "Vijesti".

Kontakti Drulovića i čelnika crnogorskog šampiona su uspostavljeni, razmijenjena su prva mišljenja, napravljeni prvi koraci, a početkom naredne sedmice biće i intezivirani.

Obostrana želja, za sada, postoji, jer Budućnost želi da dobije trenera koji ima reputaciju, a Drulović da se vrati trenerskom poslu, nakon skoro godinu pauze.

Srpski mediji su prenijeli juče da je on kandidat za klupu Napretka iz Kruševca, ali bi Budućnost mogla da zvuči primamljivije, jer je riječ o timu koji će se boriti za trofeje, a čeka ga i izlazak na evropsku scenu.

Drulović je na kratko vodio Partizan u završnici jesenjeg dijela sezone 2015/2016, ali je već u decembru te godine napustio klub poslije poraza od Augsburga u Ligi Evrope.

Najveći uspjeh u njegovoj karijeri je titula prvaka Evrope koju je osvojio sa omladinskom selekcijom Srbije 2013. godine, sa tada super-talentovanim fudbalerima, a sada srpskim repretentativcima Mitrovićem, Gaćinovićem, Milinković-Savićem, Đurđevićem...

Drulović nije jedini kandidat, a, kako saznajemo, novi trener Budućnosti sigurno neće biti iz Crne Gore.

Branko Brnović, koji je slovio na najozbiljnijeg kandidata i bio prva želja čelnika kluba, nema planove da trenira crnogorki klub, pa ni najveći, i klub u kome je stekao igračku reputaciju.

Pored Drulovića, kandidati su, za sada, Dragan Kažić, nekadašnji pomoćnik aktuelnog sportskog direktora „plavih” Miloljuba Ostojića, ali i Milan Rastavac, koji je prije desetak dana napustio Radnički iz Niša.

Bonus video: