Mladost i Vukićević nastavljaju saradnju

"Dogovorili smo se, jutros smo usaglasli posljednje detalje, i definitivno ostajem na klupi Mladosti", kazao je Dejan Vukićević
89 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Vukićević, Foto: Filip Roganović
Dejan Vukićević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.06.2017. 13:16h

Mladost nastavlja sa Dejanom Vukićevićem - trenerom koji je preuzeo tim nekoliko kola prije kraja nedavno završene sezone, i ispunio glavni cilj, izveo ekipu na evropsku scenu.

"Dogovorili smo se, jutros smo usaglasli posljednje detalje, i definitivno ostajem na klupi Mladosti. Značajno mi je da to naglasim, jer ne želim da se moje ime spominje kao kandidata za trenera nekih drugih ekipa", kazao je Vukićević.

Njegova naredna misija na klupi podgoričkog kluba biće evropska - Mladost će 29. juna i 6. jula igrati mečeve prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv rivala kojeg će dobiti na žrijebu u Nionu 19. juna.

"Evropa dolazi veoma brzo, nemamo puno vremena. Pripreme počinjemo već 7. juna i već pravimo projekciju, sa kakvim bi igračkim kadrom mogli da raspolažemo. Nije lako, jer je ovo vrijeme kad većina igrača nešto čeka, ali vjerujem da ćemo uskoro kompletirati igrački kadar i da ćemo na pravi način moći da se predstavimo u Evropi".

Zbog dobrih rezultata na evropskoj sceni minulih sezona, Mladost je nosilac na žrijebu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, za razliku od Zete i Sutjeske, koji su u takozvanoj nepovlašćenoj grupi.

Za mogućeg rivala figurira preko 40 klubova, od Širokog Brijega, Pjunika, Nove Gorice, Mladosti iz Lučana i Partizanija iz Tirane, sve do Santa Kolome iz Andore, Folgore iz San Marina, Pelistera iz Bitolja i Prištine.

Bonus video: