Budućnost zove Branka Brnovića

Brnović je legenda Budućnosti, u kojoj je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina stekao igračku slavu, probio se do reprezentacije Jugoslavije
63 pregleda 7 komentar(a)
Brnović, Foto: Savo Prelević
Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.06.2017. 09:18h

Bivši crnogorski selektor Branko Brnović najveća je želja čelnika Budućnosti za novog trenera, nakon razlaza sa Miodragom Vukotićem, saznaju „Vijesti”.

Brnović je legenda kluba, u kojem je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina stekao igračku slavu, probio se do reprezentacije Jugoslavije, a kasnije u Partizanu i Espanjolu napravio respektabilnu karijeru.

Brnović ima i sjajan trenerski „CV”, jer iako do sada još nije vodio klub, pune četiri godine je bio selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je 2011. godine igrao baraž za Evropsko prvenstvo.

Jasno je da mnogo stvari treba da se poklopi da bi došlo do saradnje - prije svega, da Brnović prihvati ponudu koju dobije od predsjednika Budućnosti Žarka Burića i da krene u svakodnevni trenerski posao.

Zbog toga, Brnović nije jedina opcija.

"Već smo obavili razgovore sa nekoliko kandidata i vjerujem da ćemo uskoro pronaći rješenje. Moramo da djelujemo brzo i najkasnije do kraja naredne sedmice imenujemo novog trenera, jer obaveze dolaze brzo, već 12. juna treba da počnu pripreme", kazao je izvršni direktor Budućnosti Velibor Bošković.

Ko su ostali kandidati za trenera Budućnosti? Spekuliše se sa još nekoliko imena, spominjao se čak i Dejan Vukićević, ali on je izgleda postigao dogovor sa čelnicima Mladosti o nastavku saradnje.

Spominju se i treneri iz Srbije, našoj javnosti ne previše poznat Dragan Kažić, nekadašnji pomoćnik aktuelnog sportskog direktora „plavih” Miloljuba Ostojića, ali i Milan Rastavac, koji je prije desetak dana napustio Radnički iz Niša.

Bord direktora Budućnosti juče se obratio saopštenjem, u kojem je bez detaljnijeg obrazloženja saopšteno da sa Vukotićem nije produžena saradnja.

„FK Budućnost izražava iskrenu zahvalnost Vukotiću, koji je svojim radom u prethodne dvije godine ostvario značajne rezultate sa našom seniorskom ekipom u kvalifikacijama. Želimo mu sve najbolje u novim profesionalnim izazovima i daljem nastavku karijere”.

Bonus video: