Predstavljen Sampaoli: Ostvarenje sna

"Ovo je ostvarenje sna. Ovo je pozicija kojoj sam se uvijek divio", rekao je 57-godišnji Sampaoli na konferenciji za novinare u Buenos Ajresu.
0 komentar(a)
Horhe Sampaoli, Foto: Beta/AP
Horhe Sampaoli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.06.2017. 08:01h

Horhe Sampaoli i zvanično je predstavljen kao novi selektor reprezentacije Argentine.

Pred dosadašnjim trenerom Sevilje su dva velika izazova - da iz zvijezde tima Lionela Mesija izvuče ono najbolje i da vrati povjerenje navijača u nacionalni tim.

Sampaoli će debitovati na klupi Argentine 9. juna na prijateljskom meču protiv Brazila u Melburnu.

"Ovo je ostvarenje sna. Ovo je pozicija kojoj sam se uvijek divio", rekao je 57-godišnji Sampaoli na konferenciji za novinare u Buenos Ajresu.

Sampaoli je potpisao petogodišnji ugovor, a kako je rekao njegova misija je da izgradi tim koji "poštuje istoriju argentinskog fudbala" i da navijače vrati na stadione.

"Ugovor sam potpisao do Svjetskog prvenstva 2022. i nadam se da možemo da uradimo nešto dobro za narod Argentine", rekao je Sampaoli.

Sampaoli je imao ugovor sa Seviljom još godinu dana, ali je Fudbalski savez Argentine platio 1,5 miliona eura koliko je iznosila otkupna klauzula.

On je treći selektor Argentine tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, posle Herarda Martina i Edgarda Bause. Argentina je trenutno peta u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018.

Većina igrača koji su trenutno u reprezentaciji Argentine bili su uključeni u posljednja tri velika poraza - u finalu SP 2014. i u finalima Kopa Amerika 2015. i 2016. godine. Sampaoli, međutim, zna da će mu najveći izazov biti da iz Mesija izvuče dobre partije u nacionalnom dresu.

"Mi želimo najbolju verziju najboljeg igrača na svijetu, želimo da on ovde bude srećan", rekao je Sampaoli i dodao da je u posljednjih nekoliko dana razgovarao sa Mesijem.

Prva naredna utakmica Argentine u kvalifikacijama za SP je meč protiv Urugvaja 31. avgusta, a nakon nje Sampaolijevoj ekipi preostaju još tri utakmice da obezbijedi svoje mjesto u Rusiji.

"Argentina se još nije kvalifikovala za Rusiju, ali imamo resurse da to uradimo", rekao je Sampaoli.

Bonus video: