Kojašević: Da nam se Jerevan više nikada ne ponovi

100 pregleda 0 komentar(a)
Damir Kojašević, Foto: Savo Prelević
Damir Kojašević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2017. 18:57h

Krajem maja – preciznije 29. maja - prošle godine Damir Kojašević se prvi put našao na spisku crnogorske fudbalske reprezentacije na jednom zvaničnom meču – sa klupe je gledao poraz "sokola" od Turske (0:1) u Antaliji u kontrolnom duelu. Godinu i tri dana kasnije, popularni Piksi je jedan od glavnih aduta selektora Ljubiše Tumbakovića, što je potkrepljeno statistikom: u pet mečeva kvalifikacija za Mundijal, postigao je jedan i namijestio četiri gola.

Dovoljno dugo nosi dres sa nacionalnim grbom da zna da ne postoji podjela na važne utakmica i one druge, kakva je, na prvi pogled, ona sa Iranom u nedjelju, koja je predigra uoči dolaska Jermena u Podgoricu.

"Čeka nas bitan susret, kako bi pojedini reprezentativci, koji nisu puno igrali, dobili šansu da se dokažu" – kazao je večeras ofanzivni vezista skopskog Vardara, uoči treninga u kampu FSCG na Starom aerdromu. "Možda neko od njih iskoči u prvi plan i pomogne nam protiv Jermenije. Ući ćemo u meč spremni da damo sve od sebe."

"Sokoli" se polako kompletiraju pred završne obaveze u takmičarskoj godini.

Danas su se saigračima priključili Filip Stojković, Žarko Tomašević, Adam Marušić i golman Vukašin Poleksić.

Koliko je zahtijevno nakon iscrpljujućih klupskih sezona sakupiti završne rezerve energije za reprezentaciju?

"Pa, dosta nam je teško. Međutim, kako nama tako i našim protivnicima, navikli smo na to" – tvrdi Kojašević.

"Mislim da neće biti problema. Atmosfera je odlična i svi smo spremni da uložimo svoj maksimum."

A pomenutom maksimumu izabranici Ljubiše Tumnakovića približili su se u prvom dijelu duela u Jerevenu sa Jermenima, u novembru prošle godine, kada su vezli po terenu, lako ulazili u šanse, postigli dva gola... Prvi je potpisao upravo Kojašević.

"Sjećam se dobro tog meča" – uz sjaj u očima kaže 29-godišnji Podgoričanin.

"Srećan sam zbog svog pogotka, ali sam se osjećao loše zbog reprezentacije i tog nesrećnog poraza. Nadam se da nam se tako nešto više nikada neće ponoviti."

Kojašević sjutra ulazi u četvrtu deceniju. Nije teško pretpostaviti šta će zamisliti dok bude duvao u 30 sjevićica na rođendanskoj torti.

Srećan u Skoplju

Za godinu i po, koliko je član skopskog Vardara, Kojašević je, kao jedan od najboljih igrača, proslavio dvije titule makedonskog šampiona.

"Imam ugovor na još godinu, a imam dosta ponuda... Možda odem negdje, mada neću biti nezadovoljan i ako ostanem u Vardaru. Srećan sam u klubu."

Bonus video: