Evropski prvak motivisan pred Kardif - idemo po 12. krunu

Želimo da postanemo prvi tim koji će obraniti naslov Lige šampiona", kazao je Ronaldo, najbolji strijelac Lige šampiona u istoriji.
53 pregleda 0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2017. 17:42h

Real Madrid i Juventus igraju u Kardifu finale Lige šampiona - meč za titulu "apsolutnog" u evropskom fudbalu na programu je u subotu, 20.45.

Madriđani kao najtrofejniji klub u ovom takmičenju sa 11 titula, jedva čekaju finale. Ovo će klubu iz španske prijestonice biti treće finale u posljednjie četiri godine, a Real će pokušati da bude prvi klub koji je odbranio titulu od 1992. godine, otkada se ovo takmičenje zove Liga šampiona.

Najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo, koji je ove sezone slomio Bajern i Atletiko, znatno pomogavši svom klubu da dođe do finala, poručuje:

"U finale ćemo ući sa mnogo poniznosti, ali i sa puno karaktera jer želimo pobjedu. Juventus je sjajan tim, ali moramo da pokažemo na terenu da smo bolji od njih. Nalazimo se u sjajnom trenutku i za to su zaslužni moj trener i moji suigrači. Želimo da postanemo prvi tim koji će obraniti naslov Lige šampiona", kazao je Ronaldo, najbolji strijelac Lige šampiona u istoriji.

"Osjećam se sjajno. Nikad nisam bio spremniji na kraju sezone kao što sam sada, a to je zato jer sam igrao manje nego prije, iako sam opet igrač sa najviše utakmica", dodao je Portugalac.

Kapiten Reala Serhio Ramos vjeruje da njegov tim može da postane prvi tim koji je odbranio titulu Lige šampiona.

"Dvostruka kruna bi bila sjajna i jako smo motivisani, još više jer bi mogli da postanemo prvi tim koji će obraniti Ligu šampiona. Kapiten sam ovog tima i mogao bih da umrem u miru kada bih ovo ostvario. Tri trofeja Lige šampiona u četiri godine - to bi bilo fenomenalno", kazao je Ramos.

Pošto se finale igra u Kardifu, rodnom gradu Gareta Bejla, za njega će ovo finale biti posebno:

"Igra se u mom rodnom gradu i zbog toga sam još dodatno motivisan. Osjećam se sjajno i potpuno sam se oporavio. Trenirao sam po dva puta dnevno kako bih se oporavio, jer samo želim da pomognem svojim saigračima"

Isko, koji je pokazao mnogo u posljednjih nekoliko mjeseci, iako se sumnjalo u njega, navijačima poručuje da ne brinu u finalu.

"Nedavno smo osvojili Primeru i sada imamo priliku da postanemo i prvi klub koji će obraniti Ligu šampiona. Jako smo motivisani i ostao je još jedan korak pred nama. Juventus je sjajan tim i defanzivno su jako dobri, ali mi imamo puno oružja u napadu i oni trebaju da se brinu o nama. Poruka navijačima? Budite mirni, idemo zajedno po 12. trofej. Imamo fenomenalan tim i daćemo sve od sebe na terenu", istakao je Isko.

Bonus video: