Kratka priča o golgeteru iz Gabona - preko trnja do zvijezda

Obamejang je prije pet godina, sa reprezentacijom Gabona igrao u predgrađu Njukasla, protiv Staningtona, dok se pripremao za prijateljski meč sa Švajcarskom na "Sent Džejms parku"
0 komentar(a)
Obamejang, Foto: Twitter
Obamejang, Foto: Twitter
Ažurirano: 01.06.2017. 16:59h

Pjer Emerik Obamejang biće novi igrač Pari sen Žermena, Borusija Dortmund će za njega dobiti oko 70 miliona eura, on će zarađivati skoro 200 hiljada eura nedjeljno...

To je jedna od udarnih vijesti svjetskih fudbalskih medija...

U pozadini te vijesti krije se priča o fudbaleru, koji sada ima 27 godina, a koji je ne tako davno igrao protiv engleskih niželigaša, koji se "kalio" u francuskoj drugoj ligi, borio za mjesto na najvećoj sceni.

Zahvaljujući društvenim mrežama i jednoj poruci bivšeg holandskog fudbalera Marija Melhiota "otkriveno" je da je Obamejang prije pet godina, sa reprezentacijom Gabona igrao u predgrađu Njukasla, protiv Staningtona, dok se pripremao za prijateljski meč sa Švajcarskom na "Sent Džejms parku".

Sada je Obamejang najbolji strijelac Bundes lige, svjetska zvijezda, ali je ostao mladić koji je uvijek vjerovao u sebe, nije mu bilo ispod nivoa da se dokazuje na terenima koji su daleko od glamura, na kojima je mogao, recimo, da doživi povredu, ugrozi ili završi karijeru...

U svojoj kolekciji dresova, Obamejang ima i dres Staningtona, koji sada može da se pohvali da je ugostio jednog od najboljih napadača današnjice i najskupljih fudbalera svih vremena.

Bonus video: