Ronaldovih nestvarnih 12 mjeseci - ovakvu godinu nije imao niko

U minulih 12 mjeseci, Ronaldo je postao prvak Evrope sa Realom i reprezentacijom Portugala, osvojio titulu prvaka Španije, oborio mnoge golgeterske rekorde...
5 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2017. 14:45h

Finalnom utakmicom Lige šampiona, u subotu u Kardifu, Kristijano Ronaldo zaokružiće najbolju sezonu u karijeri, a možda i najbolju koju je imao neki fudbaler u istoriji ovog sporta.

U minulih 12 mjeseci, Ronaldo je postao prvak Evrope sa Realom i reprezentacijom Portugala, osvojio titulu prvaka Španije, oborio mnoge golgeterske rekorde...

Evo kako je izgledala Ronaldova godina

Jun 2016: Na utakmici sa Mađarskom, postao je prvi fudbaler koji je postigao makar jedan gol na četiri Evropska prvenstva.

Jul 2016: Postigao je gol u polufinalu Eura, protiv Velsa. U finalu je igrao 25 minuta, izašao je zbog povrede, ali su mu saigrači podarili titulu, prvu u istoriji.

Avgust 2016: Proglašen je za najboljeg fudbalera u Evropi, u izboru UEFA, drugi put u karijeri.

Septembar 2016: Njegov Real je savladao Espanjol 2:0 i postavio klupski rekord od 16 uzastopnih pobjeda u španskom šampionatu.

Oktobar 2016: Strijelac tri gola protiv Alavesa, jedinog španskog kluba kome nije dao gol od kada igra u Realu. Sada više ne postoji nijedan - upisao se protiv 31 tima sa kojim se Real sastao od 2009. godine, kada je on došao u Madrid.

Novembar 2016: Postao je jedini fudbaler u istoriji španskog prvenstva, koji je sedam puta postigao više od 30 golova u kalendarskoj godini. Istovremeno, postao je prvi fudbaler na svijetu koji je šest puta zaredom postigao više od 50 golova, za klub i reprezentaciju, u kalendarskoj godini.

Decembar 2016: Četvrti put je osvojio „Zlatnu loptu“.

Januar 2016: Njegov Real je oborio španski rekord - 40 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, nakon remija sa Seviljom 3:3 u Kupu Kralja.

Februar 2016: Postao je najbolji asistent u istoriji Lige šampiona - 31. asistenciju upisao je na meču sa Napolijem, kada je nakon njegovog dodavanja gol postigao Toni Kros.

Mart 2017: Postigao 70. gol za repretenzaciju. Četvrti je na vječnoj listi evropskih golgetera u dresu nacionalnih timova.

April 2017: Postao je prvi igrač koji je postigao 100 golova u Ligi šampiona. Dva puta zaredom je upisao het-trik u elitnom takmičenju, protiv Bajerna, pa Atletika, što niko nikada prije njega nije uradio.

Maj 2017: Osvojio titulu sa Realom, drugu u karijeri. Golom protiv Selte postao najbolji strijelac u istoriji nacionalnih liga evropskih država - sa 368 golova oborio je 46 godina star rekord Džimija Grivsa.

Bonus video: