Valverde: Mesi i Inijesta će imati posebnu ulogu u timu

0 komentar(a)
Valverde, Foto: Twiter
Valverde, Foto: Twiter
Ažurirano: 01.06.2017. 14:12h

Španac Ernesto Valverde naznačen je za 57. trenera u istoriji Barselone. Doskorašnji trener Atletik Bilbaa, 52-godišnji Valverde potpisao je ugovor sa katalonskim gigantom na dvije, uz mogućnost produženja ugovora na još godinu.

Valverde se nakon potpisivanja ugovora u društvu sa predsjednikom Hosepom Marijom Bartomeuom i potpredsjednikom Đordijem Mestreom, prvi put obratio javnosti u svojstvu trenera jedno od najvećih svjetskih klubova.

"Mesi je najbolji igrač kojeg sam ikada vidio, a oduševljava me kako Inijesta organizuje igru i njegov sam veliki poklonik. Moram se zahvaliti upravi na čelu sa predsjednikom za privilegiju da sjedim ovdje. Pokušaću da opravdam povjerenje kakvo mi je ukazano mogućnošću da vodim jedan tako veliki projekat. Dolazim iz kluba, Atletika, koji je klub mog života, sa istim opredjeljenjem da i ovaj klub usmjerim u pravom smjeru. Samo su sada ulozi ali i pritisak neuporedivo veći. Prije svega zbog činjenice da su moji prethodnici uradili mnogo. Luis Enrike, Gvardiola, Viljanova, Martino, Krojf... Prihvatio sam ogroman izazov, ali sam ga i želio i takvom izazovu sam morao izaći u susret. Svi prethodni treneri su udarili pečat ovom klubu na način da budew prizbat u cijelom svijetu, a ja želim da nadogradim još jedan krug u tom napretku, jer imamo sjajnu ekipu i odlične igrače. Moja ideja je samo da im pomognem da postanu još bolji igrači i učine boljim svoj tim. Da bi uspjeli moramo biti zajedno u dobru i zlu i na radost navijača ostavrivati rezultate", kazao je Valverde.

Barselona će u novu sezonu krenuti 12. jula.

Bonus video: