Spaleti nije više trener Rome, Monteli novi ugovor u Milanu

"Inter? Do danas nisam razmišljao o budućnosti. Sada sam slobodan trener, vidjeću opcije i projekte koji se nude", jasan je Spaleti o navodnom preuzimanju "crno-plavih"
0 komentar(a)
Lućano Spaleti, Foto: Reuters
Lućano Spaleti, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2017. 15:50h

Lućano Spaleti više nije trener Rome - tako je od danas zvanično ono što je bilo jasno mjesecima unazad.

Spaleti je doveo Romu do drugog mjesta u Seriji A i plasmana u Ligu šampiona, ali je u drugom mandatu rijetko kada osjetio pravu podršku navijača, što je u Rimu vjerovatno i presudno.

Najviše zbog problema sa Franćeskom Totijem, kojem ove sezone nije dao mnogo prostora na terenu.

"Nisam imao problema sa Totijem, uglavnom ste ih vi novinari stvarali. Nisam ni zaslužio zvižduke publike u posljednjem meču na "Olimpiku", ali tako je kako je", rekao je Spaleti na oproštajnoj pres konferenciji.

Ako je vjerovati italijanskim medijima, Spaleti neće ni sedam dana biti bez posla, jer ga već čeka mjesto trenera u Interu.

"Inter? Do danas nisam razmišljao o budućnosti. Sada sam slobodan trener, vidjeću opcije i projekte koji se nude", jasan je Spaleti.

Dogovor sa milanskim klubom je, međutim, već postignut, tvrde novinari sa Apenina.

Spaleti bi možda već za vikend mogao da stavi potpis na trogodišnji ugovor po kojem bi zarađivao četiri miliona eura po sezoni.

U Interu je vrijeme za novog trenera, četvrtog od avgusta prošle godine, a Milan je danas objavio da Vinćenco Montela ima podršku.

Montela je produžio ugovor sa "rosonerima" do 2019. godine.

Bonus video: