Neuništivi Venger - još najmanje dvije godine u Arsenalu

To znači da će francuski trener na klupi "tobdžija" ostati najmanje 23 godine
1 komentar(a)
venger, Foto: Reuters
venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2017. 13:44h

Riješena je fudbalska dilema godine u Engleskoj - Arsen Venger ostaje na klupi Arsenala.

Menadžer koji je preuzeo "tobdžije" davne 1996. godine, čiji odlazak već nekoliko sezona traži veliki broj navijača, potpisaće novi dvogodišnji ugovor sa londonskim klubom. To znači da će voditi Arsenal - najmanje 23 godine.

Venger je danas razgovarao sa jednim od vlasnika kluba, Stenom Kronkeom, a BBC javlja da su na sastanku utanačeni svi detalji produžetka saradnje do 2019, te da će Arsenal sve detaljno saopštiti u srijedu.

Francuz je iskusno pola godine odbijao da saopšti novinarima da li odlazi na kraju sezone. Svaki odgovor bio je isti - "sačekajte, sve ćete saznati uskoro". Sve do subote i trijumfa Arsenala u finalu FA Kupa protiv Čelsija...

Iako je Arsenal prvi put još od sezone 2000/2001. propustio priliku da se plasira u Ligu šampiona, pretpostavlja se da je trijumf u najstarijem takmičenju na svijetu bio detalj koji je prevagnuo u korist 67-godišnjeg stručnjaka.

Venger je produžio ugovor, iako je prvi put od kada je došao Arsenal završio ispod četvrtog mjesta...

Preuzeo je klub u oktobru 1996. godine i vodio ga je sa mnogo uspjeha - osvojio je titule 1999, 2002. i 2004. godine, a Arsenal je pod njegovim vođstvo sagradio i novi, ultramoderni stadion.

Uslijedile su, međutim, sušne godine kada je u pitanju titula prvaka, čak 13 godina Arsenal pod Vengerom nije osvojio Premijer ligu.

Navijačima je prekipjelo, naročito u martu ove godine, nakon debakla i 10 primljenih golova u dvomeču sa Bajernom u osmini finala Lige šampiona. Nikada tako masovno, navijači su tražili odlazak, protestvovali su i ispred stadiona, ali je Venger mudro sačekao svoj momenat.

I "kupio" još dvije godine na klupi.

Bonus video: