Otrant protiv Rudara piše novu stranu istorije

Jedna strana istorije već je ispisana, jer se još nijedna generacija kluba od 1921. godine nije borila za ulazak u elitno takmičenje
166 pregleda 2 komentar(a)
Otrant, Foto: FK Otrant Olympic
Otrant, Foto: FK Otrant Olympic
Ažurirano: 30.05.2017. 11:09h

Fudbalski klub Otrant iz Ulcinja pokušaće da u dvomeču protiv Rudara iz Pljevalja u baražu za ulazak u Prvu ligu, ispiše još jednu istorijsku stranicu u gotovo vjekovnom postojanju.

Jedna je već ispisana, jer se još nijedna generacija kluba od 1921. godine nije borila za ulazak u elitno takmičenje. Uspjeh još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da je FK Otrant lani ekspresno ušao iz Južne regije u Drugu ligu gdje je na samom početku napravio darmar i u prvih deset kola bio na čelu tabele.

Otrant će u prvoj utakmici biti domaćin višestrukom šampionu Crne Gore.

"Rudar je iskusna prvoligaška liga i bez sumnje favorit. U toku takmičenja pokazali smo karakter i kvalitet. Uostalom, bili smo u međusobnim duelima bolji i od Koma i od Ibra koji su na tabeli završili ispred nas. Zato ni Rudaru neće biti lako i ono što znam je da ćemo se boriti do posljednjeg atoma snage", obećava trener Džemo Kaplanbegu, nekadašnji igrač Otranta.

Prelomni trenutak prvenstva, kako smatra Kaplanbegu, bila je pobjeda nad Komom u gostima od 2:0.

"Kasnije smo kući pobijedili Ibar 1:0 i rutinski odradili posljednje dvije utakmice u Ljajkovićima i protiv Čelika u subotu", kazao je on.

Nosilac igre Otranta bio je Meto Divanović, a njemu uz rame bili su i golman Mećikuić, kapiten Seniković, zatim Ramović, Džinović i Alibegu. Od mladih naročito su se istakli Redžović, Muharemović, Škrelja i Rudović.

"Oni su budućnost Ulcinja. Od početka smo htjeli što više naših igrača i uspjeli smo u tome jer u timu igraju samo tri stranca i to iz Albanije", kazao je Kaplanbegu.

On kaže da je klub ušao u takmičenje da ostvari opstanak.

"Na polusezoni, vidjeli smo da možemo mnogo više i da možemo se nosimo sa svima. Za igrače su počeli da se interesuju neki prvoligaši. Tada smo sebi postavili cilj - makar baraž i uspjeli smo u tome. Ponosan sam na igrače, stručni štab, ali i navijače koji su nam bili dvanaesti igrač i kući i u gostima", kazao je Kaplanbegu.

Direktor kluba Skendo Redža kazao je da je klub postigao istorijski uspjeh uprkos turbulentnom stanju sa finansijama.

"Opština je od 2016. stala iza nas. Problemi su nastupali kada je ona bila u blokadi, ali evo sada na korak od Prve lige, igračima su isplaćena primanja zaključno sa februarom - kazao je Redža.

Klub ima sve kategorije koje se takmiče u crnogorskim ligama.

"Kaplanbegu je bio pravi izbor za trenera iako sam imao mogućnosti da u momentu kada je klub postao opštinski, biram iz regiona. On je napravio izbor igrača i sada smo tu gdje jesmo. Hvala svima koji su nas pomogli u ovim teškim vremenima", istakao je Redža.

Bonus video: