Hadersfild taun u Premijer ligi!

Hadersfild u finalu na "Vembliju" savladao Reding nakon penala
50 pregleda 0 komentar(a)
Hadersfild taun, Foto: Reuters
Hadersfild taun, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.05.2017. 17:16h

Prvak Engleske iz dvadesetih godina prošlog vijeka se vratio u elitni rang - Hadersfild taun će naredne sezone igrati u Premijer ligi.

"Terijeri" su u finalu plej-ofa Čempionšipa savladali Reding na "Vembliju" sa 4:3 nakon penala (bilo je 0:0 poslije 120 minuta), a pobjednički gol je postigao Šindler.

Hadersfild se tako vratio u prvoligaški fudbal nakon 45 godina, a pridružio se Njukaslu i Brajtonu koji su ranije izborili direktan plasman u Premijer ligu.

Full Penalties: Huddersfield 4-3 (0-0) Reading... by footy-goals

Haderfild je regularni dio sezone završio na petom mjestu, a u plej-of je, makar su tako vjerovali stručnjaci na Ostrvu, ušao kao autsajder.

"Prognoze su prije i tokom sezone bile uglavnom protiv nas, a ja sam negdje oko Božića shvatio da ova ekipa može da igra protiv svakog i da ima šansu da uradi nešto veliko. Ovo je veliki uspjeh za Hadersfild, ali i za mene lično kao trenera", rekao je menadžer "tarijera" David Vagner.

U polufinalu je u dvomeču, takođe nakon penala, eliminisao Šefild venzdi, a sada je imao više sreće i na "Vembliju" od ekipe koju vodi Jap Stam.

"Teško je prihvatiti poraz na ovakan način u finalu", istakao je Stam.

Bonus video: