Partizan osvojio i Kup, Janković asistirao

Partizan bolji od Zvezde u Humskoj - 1:0
3 komentar(a)
FK Partizan, Foto: Betaphoto
FK Partizan, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 27.05.2017. 18:20h

Partizan je sezonu završio serijom od 37 mečeva bez poraza, i to mu je na kraju donijelo duplu krunu u Srbiji.

Nakon što su prošle nedjelje na stadionu u Humskoj proslavili titulu, "crno-bijeli" su sada u direktnom okršaju sa Crvenom zvezdom osvojili i Kup i potvrdili dominaciju.

Bilo je 1:0, a jedini gol dao je Nikola Milenković u 42. minutu nakon što mu je iz kornera asistirao crnogorski reprezentativac Marko Janković.

Milenković se tako od Partizana oprostio na najbolji mogući način, jer je već potpisao za Fiorentinu u transferu vrijednom pet miliona eura.

Partizan je imao nekoliko šansi da riješi sve u drugom poluvremenu (ispromašivao se Leonardo), a Zvezda je najbolju priliku za izjednačenje imala u 95. minutu kada je golman "crno-bijelih" Nemanja Stevanović odbranio šut Nenada Milijaša iz slobodnog udarca.

Jankovića je u samom finišu zamijenio Saša Ilić, dok je Nebojša Kosović odigrao cijeli meč.

"Pokušavam da budem objektivan, ali je realno trebalo da dobijemo sa više golova razlike. Sve je trebalo da bude riješeno negdje do 60, 70. minuta. Vidjelo se da su igrači ispražnjeni poslije slavlja titule. Ovo je šesti put u istoriji da smo osvojili duplu krunu i stvarno sam ponosan", rekao je trener Partizana Marko Nikolić.

Partizan je osvojio 14. trofej u Kupu, a peti u Srbiji.

Bonus video: