Klop vjeruje: Idemo u Kijev da ostvarimo naše snove

Liverpul od 2012. nije osvojio veliki trofej, a dva puta je bio blizu sa Klopom - izgubio je, međutim, oba finala 2016. godine, Liga kupa od Mančester sitija i Lige Evrope od Sevilje
0 komentar(a)
jirgen klop, Foto: Reuters
jirgen klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2018. 14:07h

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da su njegovi igrači pokazali hrabrost tokom sezone i da rade na tome da u finalu Lige šampiona ostvare snove.

"Mi smo zaista dobar fudbalski tim i puni smo želje. Radimo na ostvarenju snova. Nadamo se da ćemo to i pokazati. Nije bilo lako biti hrabar protiv Mančester sitija, nije bilo lako biti hrabar protiv Rome. Ali, momci su pokazali da su hrabri", rekao je Klop na konferenciji za novinare.

Liverpul će igrati finale Lige šampiona protiv Real Madrida.

"Plasman u finale je nešto u čemu smo zajedno uživali. Naši navijači su bili sjajni, a evropske večeri posebne. Ako na internetu tražite pojam 'evropske večeri', odgovor mora biti - Enfild. Da nismo psihološki jaki, ne bismo bili gdje smo. Mi smo jaki, suočili smo se sa toliko teških situacija, prolazili kroz to zajedno kao grupa", kazao je Klop.

Prednost Reala može da bude iskustvo - biće to treće uzastopno finale madridskog kluba, četvrto u posljednjih pet godina.

"Oni jesu iskusniji, to je činjenica. Da se iskustvo prodaje, zaradili bi toliko novca da bi bili znatno bogatiji nego sada. Iskustvo je važno, ali ne i jedino važno. Iskustvu se, međutim, može parirati željom, spremnošću, agresivnošću, radom... To je fudbal i to je ono što ja volim u fudbalu", rekao je Klop.

Liverpul od 2012. nije osvojio veliki trofej, a dva puta je bio blizu sa Klopom - izgubio je, međutim, oba finala 2016. godine, Liga kupa od Mančester sitija i Lige Evrope od Sevilje.

"To je naše iskustvo. Nije pozitivno, ali je iskustvo. Nismo zajedno toliko dugo kao što je Real, on je sva ta silna finala igrao u gotovo istom sastavu, što je zaista posebno. Veoma su jaki, kao tim. To su činjenice, ali ovo je fudbal i naše šanse postoje", kazao je Njemac.

Finale Lige šampiona igraće se u subotu od 20.45 u Kijevu

Bonus video: