"Vječiti rivali" večeras igraju finale Kupa, prvo nakon 16 godina

Beogradski timovi su odigrali 35 utakmica u Kupu, a bolji učinak ima Crvena zvezda koja je 20 puta slavila, dok su crno-bijeli pobijedili 11 puta.
71 pregleda 1 komentar(a)
Zvezda - Partizan, Foto: Beta-AP
Zvezda - Partizan, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.05.2017. 08:24h

Partizan je već osvojio titulu, i ima priliku da dođe do duple krune, Crvena zvezda će pokušati da trfoejom zaliječi rane zbog gubitka šampionskog trofeja - "vječiti rivali" večeras (18 sati), na stadionu Partizana, igraju finale Kua Srbije, čime se stavlja tačka na sezonu.

Dva kluba će odmjriti snage u finalu Kupa prvi put poslije 16 godina. U posljednjem, devetom međusobnom finalu Kupa, Partizan je 2001. godine na Marakani pobijedio Zvezdu sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Saša Ilić.

Crno-bijeli, ukoliko pobijede, imaće priliku da se izjednače po broju titula u Kupu u finalu protiv "vječitog rivala" (pet pobjeda Zvezde, četiri Partizana).

Beogradski timovi su odigrali 35 utakmica u Kupu, a bolji učinak ima Crvena zvezda koja je 20 puta slavila, dok su crno-bijeli pobijedili 11 puta.

"Ostaje žal što sam propustio finale Kupa u mom prošlom mandatu u Partizanu. Imam bezbroj motiva, a siguran sam da će i moji igrači biti na nivou kakav iziskuje finale. Zadovoljni smo zbog titule, možda neko kaže i rasterećeni, ali moramo da imamo poštenje prema našim navijačima i priredimo im radost", rekao je trener Partizana Marko Nikolić, čiji tim već 36 utakmica ne zna za poraz.

Zvezda je trofejnija u ovom takmičenju, sa 24 trofeja, dok Fudbaleri Partizana napadaju 14. trofej nacionalnog kupa...

"Očekujem dobar meč i spektakl, svi akteri moraju da budu na nivou kakav dolikuje. Igrao sam finala kao trener i igrač, znam kakav je osjećaj, očekujem da naša ekipa poslije izgubljene titule pronađe snagu i pobijedi", kaže trener Zvezde Boško Đurovski.

Bonus video: