Budućnost uzima titulu, kad već drugi nisu umjeli

Nakon što su „preživjeli” odluku Disciplinske komisije, koja im nije oduzela bod(ove), fudbaleri Budućnosti imaju zicer za titulu protiv Jedinstva, pred praznim tribinama stadiona pod Goricom. Rivali mogu samo da se nadaju novom kiksu „plavih”, kojih je ovog proljeća bilo i previše
107 pregleda 9 komentar(a)
FK Budućnost - FK Dečić, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost - FK Dečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2017. 09:14h

Iako su u 15 proljećnih kola ostvarili samo tri pobjede, a doživjeli nevjerovatnih devet poraza, iako su ove sezone osvojili šest bodova manje od Zete, fudbaleri Budućnosti imaju šansu da pobjedom protiv Jedinstva, danas pred praznim tribinama stadiona pod Goricom (17.30), napokon osvoje titulu.

Titulu, koja im je nezvanično bila prikačena još na polusezoni, kada su imali 11 bodova više od Mladosti, 15 više od Sutjeske i čak 20 više od Zete.

Izabranici Miodraga Vukotića trpili su u drugoj polusezoni udarac za udarcem, poput nekog grogiranog boksera održali su se nogama, konkurenti kao da nisu htjeli da im zadaju završni udarac.

Najveće iskušenje lider je, međutim, preživio juče, i to van terena - u odluci koja se čekala danima, Disciplinska komisija FSCG nije kaznila Budućnost oduzimanjem bodova, nakon što su navijači prekinuli meč protiv Mladosti prošle subote.

Za sve propuste na terenu, a u drugom dijelu sezone bilo ih je bezbroj, „plavi” nisu kažnjeni van njega, kao što je kažnjena Zeta...

Zicer za 1. mjesto

Tri tima imaju jednak broj bodova pred današnje mečeve posljednjeg kola, ali je Budućnost u prednosti jer ima bolji međusobni skor od Zete i Mladosti - kako pojedinačno, tako i u trouglu...

Sve što je Podgoričanima potrebno jeste pobjeda kod kuće nad Jedinstvom, koje je odavno u nižem rangu.

"Ne bježimo od odgovornosti, u drugom dijelu sezone dogodio se enorman pad, koji niko nije mogao da predvidi, i samo su nas neke povoljne okolnosti održale na vrhu. Sigurno je da će uslijediti detaljna analiza zašto nam se ovo dogodilo, ali prije svega toga, nadam se da ćemo osvojiti titulu. Došli smo na samo korak i vjerujem da ćemo ga preći. Prvi smo od početka sezone i imamo šansu da osvojimo ono što nam pripada", kazao je Vladan Tomić, pomoćni trener Budućnosti.

Podgoričani imaju danas šansu da (konačno) postanu rekorderi po broju osvojenih titula u samostalnoj Crnoj Gori, jer niko još nije osvojio tri šampionska pehara.

Kao i 2012. godine, kada su se radovali posljednji put, fudbaleri Budućnosti danas će - ako pobijede, slaviti pred praznim tribinama.

"Iskreno, prazne tribine neće biti hendikep, jer su igrači očigledno imali pritisak kada igraju pred navijačima. Moramo da budemo oprezni, jer će Jedinstvo biti rastrećeno, a znamo kako su prošle sedmice poremetili planove Petrovca", istakao je Tomić.

Zeta i Mladost - za Evropu

Odluka Disciplinske komisije s nestrpljenjem su očekivali rivali Budućnosti, posebno Zeta.

Golubovčani su se nadali da će van terena naplatiti ono što su zaslužili na njemu, ali ništa od toga - da bi osvojili titulu, Jedinstvo mora da zaustavi lidera, a oni da savladaju Bokelj.

Ekipa Duška Vlaisavljevića, međutim, igra za Evropu, a dovoljan joj je i bod. Sa druge strane, Bokelj može da se nada opstanku samo ako slavi na Trešnjici.

"Žao mi je Bokelja, što je došao u ovakvu situaciju, ali popusta nema. Želimo pobjedom da potvrdimo Evropu - kaže Goran Milojko, vezista Zete.

Bokelj će u baraž za opstanak ako pobijedi Zetu, a Grbalj kod kuće savlada Petrovac.

"Iako ne zavisi sve od nas, pokušaćemo da iskoristimo još ovu jednu šansu koja nam se ukazala", kazao je trener Bokelja Milorad Malovrazić.

Mladost pobjedom osigurava Evropu, a ima lakši meč od Zete - na Stari aerodrom dolazi Lovćen, novi drugoligaš.

"Imamo sjajnu priliku da se plasiramo u Evropu i ispunimo naš cilj. Prije samo sedam dana bili smo u teškoj situaciji, a onda smo pobjedom protiv Budućnosti sve okrenuli - kazao je Ivan Novović, vezista Mladosti.

Kakva je računica pred posljednje kolo, šta je kome potrebno za titulu, Evropu, opstanak ili baraž, pročitajte OVDJE.

PAROVI 33. KOLA

BUDUĆNOST - JEDINSTVO

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

MLADOST - LOVĆEN

Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

ZETA - BOKELJ

Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

DEČIĆ - ISKRA

Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

SUTJESKA - RUDAR

Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

GRBALJ - PETROVAC

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

SVE UTAKMICE POČINJU U 17.30 ČASOVA

Bonus video: