Budućnosti nisu oduzeti bodovi - odluka o tituli ipak u rukama "plavih"

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore na današnjoj sjednici, naime, kaznila je Budućnost "disciplinskom mjerom odigravanja šest utakmica na svom stadionu bez prisustva publike i zabranom prisustva njihovih organizovanih navijača na šest utakmica kada Budućnost gostuje".
104 pregleda 15 komentar(a)
Mladost - Budućnost, navijači, Foto: Filip Roganović
Mladost - Budućnost, navijači, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.05.2017. 12:02h

Fudbalerima Budućnosti, ipak, nije oduzet nijedan kazneni bod zbog prekida na meču protiv Mladosti, pa Podgoričani i dalje imaju sudbinu u svojim rukama kada je šampionska titula u pitanju. Ako u subotu na svom terenu savlada "fenjeraša" Jedinstvo, Budućnost će biti novi prvak.

Takmičarska komisija je ranije ovaj meč regustrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Mladosti, pa se čekala odluka Disciplinske komisije.

A Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore na današnjoj sjednici, naime, kaznila je Budućnost "disciplinskom mjerom odigravanja šest utakmica na svom stadionu bez prisustva publike i zabranom prisustva njihovih organizovanih navijača na šest utakmica kada Budućnost gostuje".

Podgorički klub je kažnjen "zbog slabe organizacije utakmice 32. kola Telekom 1. CFL između Budućnost i Mladosti i nereda njihovih organizovanih navijača koji su za vrijeme utakmice palili plastične stolice na sjevernoj tribini, što su nastavili i nakon upozorenja i odbili da isprazne sjevernu tribinu stadiona, nakon čega je utakmica prekinuta, čime je počinio prekršaj iz člana 73 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG", navodi se u saopštenju Disciplinske komisije FSCG, koje je potpisao predsjednik Rajko Radulović.

Shodno članu 32 stav 2, Budućnost će kaznu idržavati na prvenstvenim i Kup utakmicama kojima rukovodi FSCG.

Duel između Budućnosti i Mladosti, koji je odigran prošlog vikenda, prekinut je u 67. minutu kod rezultata 0:1, jer navijači domaćeg tima nisu napustili sjevernu tribinu u roku od „15 do 20 minuta”, koji je odredio delegat Zdenko Šestović.

Navjerniji simpatizeri podgoričkog kluba prije toga su tokom poluvremena lomili stolice i kratko se sukobili sa redarskom službom, potom su sredinom nastavka zapalili dio sjeverne tribine (vatra je buktala desetak minuta), a sporadično su pjesmama vrijeđali FSCG i Javni servis.

Stvari su eskalirale kada je Mladost u 61. minutu povela 1:0, golom Ivana Novovića, nakon sjajnog prodora i asistencije Ivana Kneževića.

Podgorički klub je putovao ka devetom porazu u drugoj polusezoni (!?), ali se nakon gola igralo još samo šest minuta.

Nakon 20-minutnog čekanja i odbijanja navijača da napuste sjevernu tribinu, oficijelni spiker je saopštio da je utakmica prekinuta.

Kolo prije kraja nikad zanimljivijeg šampionata, Budućnost je na čelu tabele izjednačena sa ekipama Mladosti i Zete, sa po 54 boda, ali je Budućnost najbolja na mini tabeli tri ekipe (koja se gleda ako tri tima zavrđe sa istim brojem bodova), ali i pojedinačno i od Zete i od Mladosti (u slučaju da dva tima budu imala isti broj bodova), pa joj tri boda protiv Jedinstva garantuju titulu.

Bonus video: