Pripreme počele, okupljanje u hodu

Na prvom treningu desetorica fudbalera. Nikad duže pripreme, ekipa će se kompletirati tek posljednjeg dana maja
0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.05.2017. 17:18h

Nikada ranije, čak 11 dana prije prijateljske utakmice sa Iranom (4. jun), a 17 dana uoči kvalifikacionog duela sa Jermenijom (10. jun), fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za važne junske obaveze.

Selektor Ljubiša Tumbaković odlučio se za ovako rano okupljanje zbog prilične razlike u datumima kada se fudbalerima završavaju nacionalni šampionati.

Nekima su već završeni, a nekima, poput „Belgijancaca” (Marušić, Tomašević), i li „Kazahstanaca” (Mijušković, Ivanić), i dalje traju. Pojedini, poput Marka Jankovića i Nebojše Kosovića iz Partizana, treba da igraju finale Kupa.

Sve su to razlozi zbog kojih će se reprezentacija skupljati postepeno, a tek za sedam dana, 31. maja, treba da bude kompletirana brojka od 29 fudbalera, koje je Tumbaković uvrsio na ovaj spisak.

Prvom treningu pred Jermeniju i Iran prisustvolo je deset fudbalera - golman Milan Mijatović (Dečić), Emrah Klimenta (Sakramento), Dušan Lagator (Čukarički), Vladimir Jovović (Spartak), Vukan Savićević (Slovan Bratislava), Damir Kojašević (Vardar), Stefan Mugoša (Karlsrue), Luka Đorđević (Zenit), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva) Stevan Jovetić (Sevilja).

Već sjutra „sokoli” bi trebalo da budu kompletniji, a Tumbaković će moći da organizuje kvalitetnije treninge.

Vezisti Halmštada i jedinom novajliji na spisku, Seadu Hakšabanovću, prvenstvo u Švedskoj je u punom jeku, a reprezentaciji će se vjerovatno priključiti nakon utakmice sa Norčepingom, koju igra 27. maja.

Prvi put u desetogodišnjoj istoriji Crna Gora će igrati prijateljski, uoči važnog kvalifikacionog duela.

"Utakmica sa Iranom zamišljena je kao kontrolna utakmica pred onu koja je nama najvažnija i koju ćemo odigrati nekoliko dana kasnije protiv Jermenije. Prihvatili smo da igramo tu utakmicu kod kuće, želimo da napravimo jedan test i na neki način skratimo održavanje tonusa igrača kroz svakodnevne treninge, tako što ćemo odigrati jprijateljski meč", kazao je Tumbaković.

Kako je saopšteno iz Fudbalskog saveza Crne Gore, fudbaleri će tek od 31. maja imati i takozvane medijske obaveze, kroz davanje izjava novinarima.

Stoga se i posljednji dan maja može tretirati kao “zvaničan” početak priprema.

Bonus video: