Budućnost - Mladost 0:3, čeka se odluka Disciplinske komisije

Disciplinska komisija pokrenula postupak protiv Budućnosti, sjutra odluka
88 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost -  Mladost, prekid, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Mladost, prekid, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.05.2017. 13:47h

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore registrovala je utakmicu između Budućnosti i Mladosti, službenim rezultatom 3:0 u korist gostiju, saopšteno je iz FSCG.

Odluka Komisije je bila očekivana, ali se sada čeka šta će odlučiti Disciplinska komisija, koja je na današnjoj sjednici pokrenula postupak protiv Budućnosti.

"Shodno članu 132 Disciplinskog pravilnika FSCG pokreće se disciplinski postupak protiv FK Budućnost zbog slabe organizacije utakmice 32. kola Telekom 1. CFL, FK Budućnost - FK Mladost i nereda koje su izazvali njihovi organizovani navijači, koji su za vrijeme utakmice palili plastične stolice na sjevernoj tribini, što su nastavili i nakon više upozorenja i odbili da isprazne sjevernu tribinu stadiona, nakon čega je utakmica prekinuta, čime bi počinio prekršaj iz člana 73 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG", stoji u saopštenju Disciplinske komisije.

U članu 73 Disciplinskog pravilnika FSCG stoji da "klubu organizatoru utakmice na cijem se igralištu.... u vezi sa utakmicom prije, za vrijeme ili poslije utakmice dogode neredi, a utvrdi se da nije preduzeo mjere da ih spriječi, ili da ih nije preduzeo u dovoljnoj mjeri... izreći će se disciplinska mjera:

− novčana kazna,

a u težem ili ponovljenom slučaju :

− odigravanje 1 do 6 utakmica na svom igralištu bez prisustva publike,

− zabrana odigravanja od 2 do 12 utakmica na svom igralištu ili svim igralištima određenog podrucja,

− zabrana prisustva navijaca na utakmicama kada klub gostuje od 1 do 6 utakmica".

Dalje se navodi da "tijelo koje rukovodi takmicenjem može da suspenduje igralište za odigravanje utakmica kluba iz stava 1 , ovog člana, za vrijeme vođenja postupka do donošenja konacne odluke, vodeći računa da taj postupak mora biti hitan".

"Pod težim prekršajem, kako stoji u članu 73, smatraju se "fizički napad navijača bilo domaćeg ili gostujućeg kluba na igače, zvaničnike kluba, tehnička ili službena lica, sudije i delegate i veći neredi gledalaca na ili oko stadiona, prije, za vrijeme i poslije utakmice, paljenje i bacanje zapaljivih predmeta...".

Očekuje se da će Disciplinska komisija sjutra donijeti odluku od koje zavisi i epilog šampionata.

Ako Budućnost ne bude kažnjena oduzimanjem bodova. tri ekipe će u posljednjih 90 minuta ući bodovno poravnate.

Budućnost će biti, u tom slučaju, najbliža tituli, jer ima bolji međusobni skor od Mladosti i Zete.

Ako, pak, Disciplinska komisija oduzme bod(ove) lideru, onda će Mladost i Zeta biti najveći kandidati za osvajanje šampionata.

Bonus video: