Oproštaj Džona Terija mogao bi da se pretvori u skandal

Teri je, simbolično, napustio teren u 26. minutu, zbog broja na dresu, koji je nosio godinama, a engleske bukmejkerske kuće prijavile veliki broj uplata na to da će on biti zamijenjen upravo u tom minutu
88 pregleda 1 komentar(a)
teri, Foto: Reuters
teri, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2017. 20:27h

Emotivni oproštaj Džona Terija od Čelsija mogao bi da se pretvori u skandal.

Engleska fudbalska federacija (FA) istražuje mogućnost da je izlazak legendarnog kapitena iz igre na posljednjem meču u sezoni bio povod za nelegalna i namještena - klađenja.

Teri je, simbolično, napustio teren u 26. minutu, zbog broja na dresu, koji je nosio godinama, a engleske bukmejkerske kuće prijavile veliki broj uplata na to da će on biti zamijenjen upravo u tom minutu.

"Pedi Pauer", jedan od najvećih bukmejkera, prijavio je da je 20-ak minuta prije početka utakmice primio on-line uplatu od tri i po hiljade funti, a ponuđena kvota bila je 100:1!

BBC javlja da su ljubitelji kockanja masovno uplaćivali novac na tačan minut Terijevog izlaska na teren, te da su bukmejkerske kuće isplatile dobitnike.

Problem je, međutim, u tome što je pola sata uoči meča na jednom od tviter profila navijača Čelsija objavljeno šta će se dogoditi na "Stamford bridžu".

Za FA je to bio povod da pokrene istragu povodom "slučaja".

"Pod namještanjem se podrazumijeva dogovaranje rezultata ili ponašanja učesnika utakmice ili takmičenja, ili bilo kojeg događaja u okviru utakmice ili takmičenja", stoji u pravilniku FA.

Teri je, nakon utakmice sa Sanderlendom, rekao da je njegova ideja bila da izađe iz igre u 26. minutu.

Mnogi poznati fudbaleri osudili su takav gest.

"Džon je neko ko zaslužuje sve moguće počasti, ali ovim se narušava integritet igre. Namjera je bila plemenita, ali, ipak, je riječ o nečemu što nije u duhu fudbala", rekao je Alan Širer.

Teško je, naravno, vjerovati da je Teri ili bilo ko drugi uključen u organizaciju utakmice iz Čelsija, imao namjere da se obogati na kladionici, ali da je neko to iskoristio - to je, očigledno, nesporno.

I protivno pravilima...

Bonus video: