"Varvari" su teži incident napravili prije četiri godine - kako je tada kažnjena Budućnost

Teži incident dogodio se 23. maja 2013. godine, prekinuda utakmica Budućnost - Lovćen, kod vođstva gostiju 2:1, jer su domaći navijači ubacivali stolice u teren, a potom odbili molbu da napuste tribinu
185 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost - Mladost, prekid, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Mladost, prekid, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.05.2017. 18:52h

Nakon skandaloznog finiša, ishod fudbalskog prvenstva Crne Gore je sada u rukama Disciplinske komisije Fudbalskog saveza.

Od odluke tog organa zavisiće da li će Budućnost osvojiti titulu, ili će u posljednjih 90 minuta, Zeta ući kao glavni kandidat za naslov.

Utakmica između Budućnosti i Mladosti prekinuta je zbog incidenata na tribini, na kojoj su bili "varvari", što se ne događa prvi put.

Sličan, zapravo, teži incident dogodio se 23. maja 2013. godine, prekinuda utakmica Budućnost - Lovćen, kod vođstva gostiju 2:1, jer su domaći navijači ubacivali stolice u teren, a potom odbili molbu da napuste tribinu.

Zbog toga je Takmičarska komisija FSCG registrovala utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist gostiju, a Disciplinska komisija je kaznila klub odigravnjem četiri utakmice bez prisustva publike na svom stadionu.

Bodovi, dakle, nisu oduzeti...

Šta piše u Disciplinskom pravilniku i šta će se dogoditi ako Disciplinska komisija ne oduzme bodove, možete pročitati ovdje.

Bonus video: