Budućnost ipak u opasnosti: Zbog navijača su već oduzimani bodovi!

Zabjelo i Dečić su 2014. godine kažnjeni oduzimanjem jednog boda zbog prekida, koji su izazvali navijači
0 komentar(a)
Budućnost - Mladost, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Mladost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.05.2017. 20:27h

Discplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore dva puta je oduzimala bodove klubovima zbog incidenata koje su napravili navijači.

To se dogodilo 2014. godine, a "žrtve" su bili drugoligaši Zabjelo i Dečić.

Na sjednici održanoj 24. septembra 2014. godine, Disciplinska komisija kaznila je Zabjelo oduzimanjem jednog boda "zbog prekida utakmice 5. kola Druge lige Zabjelo - Arsenal, koji su izazvali navijači Zabjela”, navodi se u saopštenju sa sjednice.

Šest dana kasnije kažnjen je Dečić oduzimanjem jednog boda zbog prekida utakmice 7. kola Druge lige Crne Gore, protiv Zabjela.

Dečić je kažnjen, iako je na tom meču bio gost.

U Disciplinskom pravilniku FSCG ne navodi se oduzimanje bodova kao moguća kazna za navijačke nerede, ali prostom analogijom - očigledno je da Disciplinska komisija ima mehanizam da primijeni i takvu vrstu kazne.

Otežavajuća okolnost za Budućnost je to što su navijači već prekidali utakmice, a zbog takvog prekršaja, na utakmici sa Lovćenom, prije četiri godine, klub je kažnjen odigravanjem četiri utakmice bez prisustva publike.

Ako Budućnost bude kažnjena oduzimanjem bodova, zbog prekida meča protiv Mladosti, Zeta i Mladost će u posljednje kolo ući kao favoriti za titulu.

Bonus video: