Posljednja bitka za Evropu: Rudar i Zeta do golih kraljeva

Danas mečevi posljednjeg kola Telekom 1. CFL. Rudar protiv Zete, biti ili ne biti - ko pobijedi zauzeće barem 4. mjesto. U slučaju remija u Pljevljima, šansa se otvara za Grbal
78 pregleda 1 komentar(a)
Rudar - Zeta, Foto: Boris Pejović
Rudar - Zeta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.05.2018. 10:53h

Devedeset minuta odluke - posljednje kolo Telekom 1. CFL konačno će riješiti misteriju ko ide u Evropu.

Klupko nije odmotano pred finalnih 90 minuta, naprotiv, zamršeno je do maksimuma, što mečevima u Pljevljima i Radanovićima daje jaku dozu dramatičnosti.

Sastaju se direktni rivali za Evropu - Rudar sa Zetom, Grbalj dočekuje Mladost, a ishodi ova dva duela su međusobno povezani.

Pobjednik meča pod Golubinjom osiguraće barem 4. mjesto i, najvjerovatnije, evropsku vizu (osim u slučaju da Igalo osvoji Kup). “Problem” bi mogao da nastane u slučaju remija u Pljevljima - taj rezultat izbaciće iz trke i jedne i druge ako Grbalj slavi protiv Mladosti.

"Iza nas je turbulentna sezona, u jednom momentu bili smo blizu baraža za opstanak, a sada smo došli do situacije da zavisimo samo od sebe kada je u pitanju Evropa", kaže bek Rudara Stevan Reljić, čijem timu bi mogao da odgovara i remi, ako Grbalj ne pobijedi Mladost.

Zeta nema izbora - samo je pobjeda pod Golubinjom vodi u Evropu.

"Cijela sezona staje u jedan meč", kaže trener Zete Dragoljub Đuretić, koji ne računa na suspendovane Milojka i Perišu Pešukića i povrijeđene Stevanovića i Rogošića.

Grbljani treba da pobijede Mladost, ali to je samo prvi dio posla. Drugi ne zavisi od njih - potreban im je i remi u Pljevljima.

"Igraćemo ozbiljno, pokušaćemo da pobijedimo Mladost i da ne razmišljamo o drugim ishodima. Vidjećemo šta će nam to donijeti", ističe bek Grblja Dragan Grivić.

Na kraju, Mladost će remijem potvrditi Evropu, a u slučaju poraza, te trijumfa Zete u Pljevljima, mogla bi da padne na 5. poziciju. U tomu slučaju, za evrovizu bi morala da osvoji Kup, u srijedu protiv Igala.

U donjem dijelu tabele je jasnije - Iskri je dovoljan bod u Tuzima da osigura opstanak. Petrovac i Kom Eurozox će, u tom slučaju, u direktnom duelu odlučiti ko će sa koje pozicije u baraž. Petrovcu treba pobjeda da bi preuzeo 8. poziciju.

Parovi 36. kola

PETROVAC - KOM EUROZOX (17.30)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

DEČIĆ - ISKRA (17.30)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

RUDAR - ZETA (17.30)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

GRBALJ - MLADOST (17.30)

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

BUDUĆNOST - SUTJESKA (18)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Bonus video: