Objavljena bibliografija dr Duška Bjelice

404 pregleda 3 komentar(a)
Biobibliografija Duška Bjelice, Foto: Univerzitet Crne Gore
Biobibliografija Duška Bjelice, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 18.05.2017. 17:13h

Fond crnogorske sportske literature bogatiji je za novi naslov - u izdanju Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Crnogorske sportske akademije, objavljena je bio-bibliografija dr Duška Bjelice, redovnog profesora i predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore.

Provjereni autori Petar Krivokapić i Nada Drašković su znalački, kroz tri cjeline, na 500 strana sistematizovali naučno-istraživački i stručni rad Bjelice, kao i elektronske i pisane izvore o njemu.

"Bibliografska građa u knjizi obrađena je po savremenim međunarodnim standardima, a autori su imali uvid u svaki originalni tekst. Bibliografija prof. dr Duška Bjelice, počev od 1980. godine zaključno sa prošlom godinom, sadrži 3.208 bibliografskih jedinica, što za personalnu biografiju predstavlja impresivan broj" - navedeno je u saopštenju na sajtu Univerziteta Crne Gore.

Bjelica je sa 17 godina postao saradnik dnevnog lista Sport iz Beograda.

Za 36 godina rada potpisan je kao autor i koator 59 publikacija.

Osnivač je i prvi dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, i urednik stručnih časopisa "Sport Mont" i "The Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM)".

Bonus video: