Senegal protiv Kolumbije brani čast afričkog kontinenta

U današnjem meču 3. kola grupe H (16 časova), u Samari, Kolumbiji za siguran prolaz treba pobjeda protiv Afrikanaca, kojima je dovoljan i remi
0 komentar(a)
Mbaje Nijang Senegal Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Mbaje Nijang Senegal Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2018. 09:35h

Senegalu je dovoljan bod za osminu finala, dok bi Kolumbiji remi u duelu sa Senegalcima mogao biti dobar jedino u slučaju da Japan u posljednjem kolu izgubi od otpisanih Poljaka. S obzirom na to da Japan i Senegal imaju po četiri boda, a Kolumbija tri, jasno je da je Južnoamerikancima jedino pobjeda sigurna računica...

Nakon poraza na startu od Japana, Kolumbija se vratila u život trijumfom nad Poljskom (3:0).

"Ta pobjeda će nas učiniti snažnijima", ističe Hose Pekerman, selektor Kolumbije.

"Nivo naše fizičke spreme napreduje i od početka smo ostali vjerni našem stilu igre. Nećemo srljati, mentalno smo jaki, ali moramo da napredujemo jer smo ambiciozni i želimo da nastavimo put na ovom Svjetskom prvenstvu. Idemo naprijed sa vjerom u sebe", dodao je Pekerman.

On neće moći da računa na povrijeđenog Abela Agilara, ali se u tim vraća Karlos Sančes, koji je odradio meč suspenzije zbog crvenog kartona protiv Japana. Ostali su spremni, posebno ofanzivni dio tima od kojeg se najviše očekuje, a u kojem su Hames Rodriges, Huan Kvadrado, Huan Fernando Kintero i Radamel Falkao.

"Meč protiv Senegala je presudan, odlučuje ko ide dalje, rezultat će odrediti sudbinu timova. Selektor Senegala je odradio odličan posao, njegov tim je u dobroj formi, što je pokazao u prethodna dva meča. Očekujem veoma intenzivan meč, pravi takmičarski. Nadam se da ćemo mi pobijediti", zaključio je Pekerman.

Senegal je jedina afrička selekcija koja je i dalje u igri za osminu finala.

"To je nešto pozitivno, nikako pritisak. Znamo da čitav afrički kontinent navija za nas, posebno Senegal, što nam prija. I dalje je sudbina u našim rukama. Moramo da učinimo sve da se plasiramo u osminu finala. Mislim da imamo sve što nam treba da to uradimo", kaže stub odbrane Senegala Kalidu Kulibali, igrač Napolija.

Biće to tek drugi duel Senegala i Kolumbije. Jedini prethodni susret je bio prijateljski meč u Buenos Ajresu, u maju 2014. godine, kada je bilo 2:2. Kolumbija je na poluvremenu vodila 2:0.

Senegal je na mundijalima do sada igrao samo jednom sa južnoameričkim selekcijama. Duel u grupi sa Urugvajem na SP 2002. godine završen je bez pobjednika, 3:3, iako su Senegalci vodili 3:0...

"Kolumbija ima nekoliko vrhunskih fudbalera, na svjetskom nivou. Oni mogu da mijenjaju ritam utakmice i veoma su jaki taktički. Ali, mi ćemo igrati na pobjedu. Mislim da će ključna biti bitka na sredini terena", rekao je selektor Senegalaca Aliu Sise.

Bonus video: