I to se dogodilo: Murinjo zahvalio sudiji što mu je spasao sezonu

"Da nije bilo tog crvenog kartona moguće da bismo prošli u polufinale, a onda bi naša sezona bila fijasko. Zato, veliko hvala Majklu Oliveru što nam je pomogao", rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Žose Murinjo, Foto: Reuters
Žose Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2017. 14:25h

Poznat kao trener koji često ima primjedbe na sve i svašta, a posebno na suđenje, Žoze Murinjo je napravio presedan i javno zahvalio jednom sudiji što je, kako je rekao, spasao sezonu Mančester junajteda.

Nije bio ironičan kada je zahvalnost uputio Majklu Oliveru zbog toga što je na utakmici sa Čelsijem, u četvrtfinalu FA kupa, pokazao crveni karton Anderu Ereri.

"Da nije bilo tog crvenog kartona moguće da bismo prošli u polufinale, a onda bi naša sezona bila fijasko. Zato, veliko hvala Majklu Oliveru što nam je pomogao", rekao je Murinjo.

O čemu se radi - da je prošao u polufinale FA kupa, Murinjov tim bi morao da igra bar još jednu utakmicu, što bi, po mišljenju trenera Junajteda, bilo previše u, ionako, zgusnutoj sezoni.

"Ja sam trenirao timove koji si igrali više takmičenja, koji su se borili za trofeje, ali ovako nešto nisam doživio. Raspored je bio takav da ne znam kada bi mogli da igramo polufinale, vjerovatno bi nas ubacili u neki raspored da imamo četiri meča nedjeljno. Zato je bolje što smo ispali od Čelsija, jer u suprotnom - pitanje je šta bi mogli da uradimo u Ligi Evrope", kazao je Murinjo, čiji će tim sjutra protiv Sautemptona odigrati 62. utakmicu u sezoni.

Mančester junajted je izgubio šanse da se kroz Premijer ligu plasira u Ligu šampiona, ali ima 90 minuta istine protiv Ajaksa, u finalu Lige Evrope, 24. maja u Stokholmu.

"Ovo je bila izuzetno naporna sezona, fizički iscrpljujuća. Pogledajte samo povrede kakve su imali moji igrač. Njedan nije istegao mišić i pauzirao dvije-tri sedmice. Stradala su koljena, tetive... Imali smo tri-četiri operacije... Iz meča u meč imao sam sve manje igrača zbog napornog ritma utakmica", rekao je Murinjo.

Bonus video: