Sabaleta je legenda Sitija

Iako je došao bez ikakve pompe neposredno prije nego što je Šeik Mansur preuzeo klub, Pablo Sabaleta je izrastao u jednu od ikona kluba
0 komentar(a)
Pablo Sabaleta, Foto: Reuters
Pablo Sabaleta, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2017. 14:40h

Pablo Sabaleta je objavio da odlazi iz Mančester sitija na kraju sezone, a najvjerovatnije će karijeru nastviti u Vest Hemu.

Iskusni Argentinac će se oprostiti od navijača koje je oduševljavao devet godina, a menadžer Pep Gvardiola je poručio da je iskusni desni bek živa legenda kluba sa „Etihada”.

Iako je došao bez ikakve pompe neposredno prije nego što je Šeik Mansur preuzeo klub, Sabaleta je izrastao u jednu od ikona kluba.

Zbog svoje beskompromisne borbenosti se „uselio” u srca navijača, a bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju titula 2012. i 2014. godine. Uzeo je i FA kup, kao i dva Liga kupa.

Iako je ove sezone imao malu minutažu, Pep Gvardiola izuzetno cijeni 32-godišnjeg beka i poziva navijače da mu odaju počast na sjutrašnjem meču protiv VBA.

„Nadam se da će navijači doći da nas podrže, jer igramo za mnogo važnih stvari, ali i da izraze zahvalnost jednom od najvažnijih igrača u istoriji Mančester sitija”, rekao je Gvardiola i poručio da će biti teško da se u predstojećem prelaznom roku nađe nasljednik Sabalete.

„Imam mnogo poštovanja prema igračima i menadžerima koji dugo rade dobre stvari.Devet godina je nevjerovatno dugo i da bi ga neko dostojno zamijenio, mora da ostane toliko. Njegov uticaj je bio nevjerovatan. Jedan je od prvih igrača ovog tima koji je došao u Siti i pomogao je da klub bude ovdje gdje je sada”, poručio je Katalonac.

Bonus video: