Da sam malo stariji, dao bih još 10 golova

Zeta je bila prvi šampion u samostalnoj Crnoj Gori, a mogla je i da bude 11. šampion da administrativnim putem nije izgubila šest bodova. Slijedi borba za Evropu
52 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2017. 12:59h

Takav slučaj u Evropi, barem u posljednjih nekoliko sezona kada je u pitanju ovaj sistem takmičenja, definitivno nije zabilježen - ekipa koja je osvojila najviše bodova nije prva na tabeli, ekipa koja će (možda) završiti sezonu sa najviše osvojenih bodova, neće biti prvak.

Zeta je bila prvi šampion u samostalnoj Crnoj Gori, a mogla je i da bude 11. šampion.

Zapravo, dva kola prije kraja mogla je da ima tri boda više od Budućnosti i da drži sve u svojim rukama da zbog dvije posjete Raja Božovića sudijama nije izgubila šest bodova.

Naravno, hipotetičko je pitanje da li bi Zeta bila prvak da nije bilo službenog oduzimanja bodova, da li bi pod pritiskom prvog mjesta i zaista igrala kao što igra u posljednjih pet kola, ili u cijeloj drugoj polusezeni, ali bez obzira - Golubovčanima ostaje da žale, naročito nakon subotnje pobjede protiv Budućnosti, pete uzastopne u prvenstvu, a čak četvrte protiv ekipa iz vrha u posljednjih 20 dana.

Satisfakcija za izgubljene bodove van terena mogli bi da budu plasman u Evropu, što će donijeti klubu barem 200 hiljada eura od Uefe, kao i afirmacija mladih fudbalera.

„Ako ove sezone izađemo u Evropu, poslije svega, bio bi to rezultat ravan osvajanju titule iz 2007. godine”, kazao je nedavno Duško Vlaisavljević, trener Zete.

U dva posljednja kola Zeta se sastaje sa ekipama koje najvjerovatnije ispadaju iz lige: Lovćenom i Bokeljom - četiri boda vjerovatno donose Evropu, a svih šest potvrđuju plasman. Uradiće to Zeta sa najmlađim timom u ligi, ne računajući Jedinstvo, koje je podmladilo ekipu kada je izgubilo sve šanse da se spasi ispadanja.

Jedan od fudbalera kojima je Vlaisavljević ukazao šansu je najveće otkrovenje drugog dijela prvenstva CFL-a - 17-godišnji Nikola Krstović je za samo 885 minuta prvoligaškog fudbala postigao sedam golova, svaki u proljećnom dijelu.

„Mislim da sam iskoristio priliku, ali u svakom mom golu velika je zasluga mojih saigrača”, kaže Krstović, omladinski reprezentativac Crne Gore. Srušio je Sutjesku, srušio je Mladost, srušio je Budućnost - zahvaljujući njegovim golovima, Zeta je osvojila devet ključnih bodova u finišu.

„Želim da se zahvalim treneru Vlaisavljeviću, koji je imao hrabrosti da mi pruži šansu, i ne samo meni, već i još nekim mojim mladim saigračima. Mi smo se potrudili da ne trpi rezultat, čak naprotiv”.

Krstović kaže da je mogao da postigne još dosta golova, samo da je imao malo više rutine i iskustva.

„Nadam se da će to doći sa godinama. Mnogo sam promašivao. Da sam stariji tri ili četiri godine, imao bih na kontu još deset golova”!

Najbolje se, dakle, tek očekuje od Krstovića.

„Tako se nadam”, kaže uz osmijeh.

Timski uspjeh je, ipak, iznad svega.

„Imamo još dvije utakmice do kraja sezone, protiv Lovćena i Bokelja. Oni su maltene ispali iz lige i naš motiv sigurno će biti veći. Želimo da osvojimo svih šest bodova, da sačuvamo treće mjesto i obezbijedimo plasman u Evropu, a ne da zavisimo od finala Kupa i eventualne pobjede Grblja”, zaključuje Krstović.

Ako Zeta pobijedi Lovćen i Bokelj, završiće sezonu sa sedam vezanih pobjeda.

Bonus video: