Greška Mareza približila Siti Ligi šampiona, Arsenal se ne predaje

Marez je, naime, lijevom nogom šutirao penal, ali se okliznuo i lopta je udarila i u desnu, pa je Medli dosudio indirekt
50 pregleda 0 komentar(a)
Rijad Marez Lester, Foto: Reuters
Rijad Marez Lester, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2017. 18:33h

Mančester siti je napravio korak ka Ligi šampiona pobjedom nad Lesterom 2:1, a duel na "Etihadu" ostaće upamćen i po bizarnom penalu koji je izveo as "lisica" Rijad Marez u 77. minutu.

Alžirac je postigao pogodak za 2:2 sa bijele tačke, ali ga je sudija Bob Medli poništio zato što je prilikom šuta imao dva kontakta s loptom.

Marez je, naime, lijevom nogom šutirao penal, ali se okliznuo i lopta je udarila i u desnu, pa je Medli dosudio indirekt.

Siti je poveo golom Davida Silve u 29, a u 37. je iz penala povisio Gabrijel Žezus nakon što je fauliran Liroj Sane.

Манчестер Сити - Лестер (Обзор матча) MyFootball.ws от vektorinho на Rutube.

Činilo se tada da "građane" ništa ne može da zaustavi na putu ka pobjedi, ali je prelijepi pogodak Japanca Šinđija Okazakija otvorio utakmicu.

Lester je u drugom poluvremenu prijetio, šanse je imao i Siti, koji samo Marezu može da zahvali što je i dalje u igri za direktan plasman u Ligu šampiona.

Siti je trećeplasirani, dva kola prije kraja ima dva boda više od Liverpula i blizu je direktnog plasmana u evropsku elitu.

"Čestitam mom timu na bitnoj pobjedi, ali želim da čestitam i Čelsiju na osvojenoj tituli koja je potpuno zaslužena", rekao je Pep Gvardiola.

A Arsenal ne želi da se odrekne četvrte pozicije - deklasirao je Stouk sa 4:1 u gostima i sada ima samo bod manje od četvrtoplasiranog Liverpula.

"Tobdžije" su prvi put nakon šest neuspjeha pobijedile Stouk na stadionu "Bet365", a do trijumfa su ih vodili Olivije Žiru (dvostruki strijelac), Mesut Ozil i Aleksis Sančes.

Meč će se pamtiti i po golu rukom Pitera Krauča za 2:1...

Svonsi je pobjedom nad otpisanim Sanderlendom ostao u zoni spasa, sa četiri boda više od Hala, koji sjutra gostuje Kristal Palasu.

Fernando Ljorente je doveo "labudove" u vođstvo, a Kajl Noton je prvim premijerligaškim golom obezbijedio bodove timu iz Velsa.

Rezultati

Stouk - Arsenal 1:4

Krauč 68 - Žiru 42, 80, Ozil 55, Sančes 76.

Mančester siti - Lester 2:1

Silva 29, Žezus (penal) 36 - Okazaki 42.

Bornmut - Barnli 2:0

Stanislas 25, King 85 - Vouks 83.

Midlsbro - Sautempton 1:2

Bamford 72 - Rodriges 42, Redmond 57.

Sanderlend - Svonsi 0:2

Ljorente 9, Noton 45+2.

Nedjelja

Kristal Palas - Hal (13)

Vest Hem - Liverpul (15.15)

Totenhem - Mančester junajted (17.30)

Bonus video: