Konte: Hvala igračima, vrijeme je za slavlje

"Tek smo počeli da slavimo i treba da nastavimo, imamo dvije utakmice da slavimo, ali onda treba da se spremimo za finale FA kupa i da probamo da ovu sjajnu sezonu pretvorimo u fantastičnu", rekao je Konte.
0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.05.2017. 09:12h

Trener Čelsija Antonio Konte pohvalio je svoje fudbalere poslije osvajanja titule prvaka Engleske, rekavši da su svi zaslužili da slave sada, ali je naglasio i da tim želi da osvoji i kup.

Čelsi je u petak uveče pobijedio u gostima VBA 1:0 i tako osvojio titulu prvaka Engleske, jer sada ima 10 bodova više od Totenhema, koji ima tri utakmice do kraja.

"Bilo je važno da pobijedimo večeras, jer treba iskoristiti priliku da se završi liga. Igrači su uradili sjajan posao. Pokazali su veliki profesionalizam, posvećenost, radne navike i volju da osvoje ovu sezonu", rekao je Konte posle meča za BBC.

Čelsi nije dobro počeo sezonu, ali je poslije poraza od velikih rivala i osmog mesta na tabeli promijenio sistem igre, poslije čega je vezao 13 pobjeda i izbio na prvo mjesto tabele, koje nije ispištao do kraja.

"Iskreno, nije bilo lako. Počeli smo sezonu sa mnogo problema, ali u tim problemima smo našli načina da budemo jači zajedno, da se borimo u svakoj utakmici. Igrači su sada zaslužili da pobijede i da slave. Nije lako biti prvak u Engleskoj. Ovo mi je prva sezona u Premijer ligi i stvarno sam ponosan. Moram da se zahvalim igračima, a hvala i klubu koji me je podržavao u svakom trenutku. Hvala i navijačima, uvijek su stvarali sjajnu atmosferu. Hvala i stručnom štabu, uradili su sjajan posao, mnogo su mi pomogli", rekao je Konte.

Italijanski stručnjak kazao je da treba da se slavi, ali da sezona još nije gotova.

"Sada treba slaviti. Sezona je bila vrlo teška, nije bilo lako. Mislim da treba da se slavi. Tek smo počeli da slavimo i treba da nastavimo, imamo dvije utakmice da slavimo, ali onda treba da se spremimo za finale FA kupa i da probamo da ovu sjajnu sezonu pretvorimo u fantastičnu", rekao je Konte.

Ovo je Konteu četvrta titula u četvrtoj klupskoj sezoni. Prve tri je osvajao sa Juventusom, klubom čiji je bio kapiten.

"Uvijek je sjajno pobjeđivati u svakoj sezoni. Osvajanje titule sa Juventusom u prvoj sezoni je takođe bilo fantastično dostignuće, jer Juventus nije pobjeđivao mnogo godina prije toga, ja sam došao poslije dva sedma mjesta. Ovo mi je nova sezona, nova zemlja, novi jezik. Ova liga je jako teška, ima mnogo fantastičnih igrača i trenera, veliko je ovo dostignuće", rekao je Konte.

Bonus video: