Junajted i Ajaks kroz drame do Stokholma

U finalu Lige Evrope 24. maja u Stokholmu igraće Mančester junajted i Ajaks. U večerašnjim revanšima polufinala "đavoli" su remizirali za Seltom 1:1 na Old Trafordu, dok su "kopljanici" poraženi u Lionu 3:1.
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2017. 21:10h

Iako se to nije moglo naslutiti poslije prvih mečeva, revanši polufinala Lige Evrope donijeli su velike drame, iz kojih su korist izvukli Mančester junajted i Ajaks.

"Đavoli" su do svoje debitantske završnice drugog po rangu evropskog takmičenja došli nakon remija na Old Trafordu sa Seltom 1:1.

Na minimalnu pobjedu iz Viga, Felaini je u 17. minutu nadovezao gol u svom stilu - udarcem glavom.

TIm Žosea Murinja kontrolisao je dešavanja na "Teatru snova" sve do finiša, preciznije do 85. minuta, kada je Ronkalja zatresao mrežu domaćina.

Četiri minuta kasnije, prgavi štoper Selte je morao da napusti teren u društvu kolege sa druge strane Baija, nakon koškanja.

U posljednjem, šestom minutu sudijske nadoknade, napadač "nebesko-plavih" Guideti imao je kartu za Stokholm, ali je u povoljnoj situaciji loše reagovao i poslao Junajted u finale...

Sličan scenario ponudio je i drugi polufinalni duel.

Ajaks, koji je u Amsterdamu pobijedio Lion 4:1, vodio je na "Žerlanu" od 27. minuta golom Danca Dolberga.

Francuski vicešampion, međutim, nije odustao - u samo dva minuta same završnice prvog dijela Lakazet je sa dva gola (prvi poslije jedanaesterca) vratio nadu domaćima.

U 81. minutu Gezal je doveo Lion na samo pogodak od produžetaka, a tri minuta kasnije lijevi bek gostiju Virgever je isključen zbog drugog žutog kartona.

"Dječaci" su sve uložili u napad, ali nisu još jednom probili odbranu "kopljanika" - najbliži je bio Korne, koji je u sudijskom dodatku sa desetak metara šutirao pored lijeve stative...

Finale u Stokholmu na programu je 24. maja.

Rezultati revanša polufinala Lige Evrope

Mančester junajted - Selta 1:1 (prvi meč 1:0)

(Felaini 17 - Ronkalja 86)

Манчестер Юнайтед - Сельта 1:1. Обзор матча. Лига Европы 2016/17. 1/2 финала. Ответный матч. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Lion - Ajaks 3:1 (prvi meč 1:4)

(Lakazet (penal) 45, 45+1, Gezal 81 - Dolberg 27)

Лион - Аякс 3:1. Обзор матча. Лига Европы 2016/17. 1/2 финала. Ответный матч. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Startne postave:

Galerija

Bonus video: