Vuletić Zvezdi: Gdje ste bili na početku prvenstva?

0 komentar(a)
Vladimir Vuletić, Foto: Novosti
Vladimir Vuletić, Foto: Novosti
Ažurirano: 11.05.2017. 16:53h

Potpredsjednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić rekao je danas da djeluje "tragikomično" pokušaj Crvene zvezde da se ospori pravo trenera Marka Nikolića da vodi crno-bijele na početku šampionata.

Vuletić je u izjavi objavljenoj na sajtu kluba upitao članove pravne službe najvećeg rivala zašto nisu reagovali na početku sezone, a ne sada kada je Partizan preuzeo prvo mjesto na tabeli Super lige.

"Nije iznenađujuće što se uplašeni, umorni i neumitno istrošeni doktor 'cash&carry' univerziteta panično hvata za posljednju tananu slamku spasa, misleći da je lijana uz koju će se popeti uz liticu sa koje je njegov drugoplasirani tim skliznuo. U svom teatru apsurda, on nastoji da se sada, nakon više od godinu, pozabavi likom i djelom čoveka koji mu svake noći u san dolazi, kao košmar", naveo je Vuletić.

"Tragikomično deluje pokušaj da se ospori pravo Marka Nikolića, šefa struke FK Partizan, da vodi utakmice prvog tima na početku ovog šampionata. Gdje li su članovi pravne službe 'cash&carry' doktora bili sve ovo vrijeme? Kako nisu ranije uočili 'brojne nepravilnosti', zašto odmah nisu reagovali dok je sada drugoplasirani tim bio prvoplasirani", dodao je on.

Potpredsjednik Partizana je istakao da je za klub iz Humske "potpuno validan" dokument iz juna 2016, kao i skora izjava portparola FS Slovenije.

"Ta izjava nedvosmisleno utvrđuje da je Marko Nikolić, tumačenjem NZS, svoju kaznu odslužio u posljednjim takmičarskim kolima prošle sezone", rekao je Vuletić.

"Držimo da je, pored opšte neukosti i nepoznavanja prava, nedostojno da klub takve tradicije i uspjeha i dalje predstavlja čovjek koji je i dalje pod istragom za krivična dela i panično sada posmatra sve oko sebe, smrtno uplašen da li su organi pravosuđa već krenuli po njega. Njegoš veli: 'Strah životu kalja obraz često'. Onome ko ga ima", zaključio je Vuletić.

Cijelu priču u ponedjeljak je pokrenuo generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić koji je naveo da je Nikolić suspendovan u Sloveniji zbog rasizma dok je predvodio Olimpiju, ali da mu je ipak dozvoljeno da vodi Partizan na početku ove sezone.

Marko Nikolić je to demantovao, a danas je objavljen dopis Fudbalskog saveza Slovenije u kome se navodi da sadašnji trener Partizana ne izdržava nikakvu suspenziju niti se protiv njega vodi bilo kakav disciplinski postupak.

Predstavnik pravne komisije Zvezde Nikola Dumnić je nakon toga izjavio da je predlog te službe da se Fudbalski savez Srbije izvede pred redovni sud zbog toga što je treneru Partizana dozvolio da vodi crno-bijele.

Dumnić je rekao i da propisi FSS-a nalažu da svaka od uvodnih šest Partizanovih utakmica pod Nikolićevim vodjstvom registruje službenim rezultatom 0:3.

Portparol Fudbalskog saveza Slovenije Matjaž Krajnik rekao je za portal Mocartsport da u Sloveniji slučaja ni nema, jer je prema tumačenju tamošnjeg Saveza Nikolić odslužio kaznu.

Bonus video: