Junajted i Ajaks blizu Stokholma

Posljednje evropsko finale Junajted je igrao 2011. godine kada je izgubio od Barselone u Ligi šampiona, a Liga Evrope (nekada Kup Uefa) jedino je takmičenje koje velikan iz Mančestera nikada nije osvajao
0 komentar(a)
Markus Rašford Mančester junajted, Foto: Reuters
Markus Rašford Mančester junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2017. 10:14h

Žoze Murinjo je javno priznao da je Ligu Evrope označio kao primarni cilj.

Ako je u Premijer ligi kiks i bio dozvoljen, u Evropi na neuspjeh ne smije ni da se pomisli na „Old trafordu” pred revanš polufinala protiv Selte.

Junajted ima prednost iz Viga od 1:0 kada je pogodio Markus Rašford iz slobodnog udarca i već u prvoj utakmice uvećao šanse da se nađe u finalu 24. maja u Stokholmu.

Posljednje evropsko finale Junajted je igrao 2011. godine kada je izgubio od Barselone u Ligi šampiona, a Liga Evrope (nekada Kup Uefa) jedino je takmičenje koje velikan iz Mančestera nikada nije osvajao.

Trofej u ovom takmičenju vrijedi dvostruko, jer donosi i plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"Očajnički želim ovaj trofej. Znam da ga Junajted nikada u istoriji nije osvojio, to je motiv više", rekao je iskusni vezista Majkl Karik.

Blizu finala je i Ajaks koji je u prvom meču u Amsterdamu deklasirao Lion sa 4:1.

"Niko se od nas ne zavarava da smo završili posao oko plasmana u finale. Znamo da je Lion posebno jak na svom terenu", kazao je trener "kopljanika" Peter Boš.

Ajaks je samo jednom igrao u finalu ovog takmičenja, tada ga je i osvojio - bilo je to 1992. godine kada je u dvomeču bio bolji od Torina.

Bonus video: