Posljednji evropski čin na "Kalderonu"

Atletiko večeras posljednji put igra evropski meč na "Visente Kalderonu" prije nego što preseli na novi "Vanda Metropolitano"
72 pregleda 0 komentar(a)
Real Madrid - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.05.2017. 10:44h

Atletiko večeras igra posljednji evropski meč na "Visente Kalderonu" prije nego se preseli na novi stadion "Vanda Metropolitano".

Može li posljednji čin u domu „kolćonerosa” da bude istorijski i kada je rezultat u pitanju protiv najvećeg rivala?

Pred revanš sa Realom Atletiko zna da niko u istoriji Lige šampiona nije prošao u finale nakon što je u revanšu jurio dva gola minusa, a kamoli tri, pošto su "merengesi" na "Santjago Bernabeuu" bili furiozni - 3:0.

"Coraje y corazón"

Realno, Atletiku u ovom trenutku ništa ne ide u prilog pred duel sa najvećim rivalom, ali ako je fudbalski svijet nešto vidio od tima Dijega Simeonea za sve ove godine, onda je to - ponos!

Potrebni su „coraje y corazón” (hrabrost i srce), po stihovima u himni Atletika, da se ne dozvoli Realu da mirno ode s „Kalderona” na finale u Kardifu koje se igra 3. juna.

"Takav smo klub. Vjerujemo da nemoguće stvari mogu da postanu moguće. Učinićemo sve da vratimo neizvjesnost u ovaj dvomeč", rekao je Simeone i dodao:

"Ako je potrebno da motivišem igrače u polufinalu Lige šampiona, protiv Reala, onda je najbolje da odmah odem".

Biće, međutim, preteško, jer Atletiko sanja pobjedu bez primljenog gola. A da bi to uspio mora da zaustavi gol-mašinu koja je makar jednom tresla mrežu protivnika u posljednjih 60 utakmica.

"U prvom meču smo podbacili. Nije problem bio u pristupu, jednostavno je Real znao kako da iskoristi svoje šanse. Poraz jeste veliki, minus od tri gola ne može da širi optimizam među navijačima Atletika, ali ja vjerujem u grupu igrača koju imam. Znam da će dati sve što imaju da preokrenu stvari i veliki sam optimista", istakao je Simeone.

Zidan: Volimo ovakve situacije

Real svi vide u finalu, ali Zinedin Zidan smiruje euforiju pred posljednje gostovanje na "Kalderonu".

"Atletiko će izaći na teren s namjerom da igra svoju igru, baš kao i mi. Ne osvrćemo se mnogo na prvu utakmicu, jer imamo fudbalsku filozofiju koju ne želimo da mijenjamo. To znači da nam je cilj da pobijedimo i u revanšu, iako to nije neophodno", istakao je Zidan i dodao da neće odmarati najveće zvijezde.

Real juri titulu u Primeri, do kraja ima da odigra još tri utakmice. Ako se plasira u finale Lige šampiona to znači da će „kraljevski klub” do kraja sezone odigrati pet mečeva u borbi za dva trofeja.

"Svaki meč do kraja sezone za nas je finale. U Primeri su nam ostale još tri utakmice, ali o tome ćemo razmišljati poslije revanša s Atletikom. Svi u klubu i oko njega vole što smo u ovakvoj situaciji - da u maju mjesecu pričamo o šansama da osvajamo trofeje", ističe Zizu.

Kapiten Serhio Ramos je pričao o snazi tima.

"Ne pamtim da je Real imao kompletniji sastav. Imamo ponajbolje igrače na svijetu, a u sastavu je 24 ili 25 fudbalera koji u svakom trenutku mogu da budu prvotimci. Volim kada igramo protiv Atletika, mnogo je pozitivnih sjećanja na naše duele, igrali smo dva finala... Ali, u vrhunskom sportu morate da svake sezone krenete od nule, nema osvrtanja na ono što je bilo", rekao je Ramos.

Bonus video: