"Galaktikosi" više nisu u modi, Real ima novi trend

Ukoliko se planovi u potpunosti ispune, Real bi stvorio tim za budućnost, igrače koji bi mogli da zamijene, ili naslijede – Ronalda, Benzemu, Krosa, Ramosa, Modrića...
0 komentar(a)
Real, Foto: Reuters
Real, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2017. 14:26h

Real je obezbijedio prvo pojačanje za ljetnji prelazni rok, a dogovorio dolazak igrača i za ljeto 2018. godine.

Teo Ernandes, 20-godišnji lijevi bek Atletika, koji je eksplodirao ove sezone u dresu Alavesa, stiže prvih dana jula za 30 miliona eura, dok će Brazilac Vinisijus u Madrid doći za godinu i dva mjeseca, kada postane punoljetan. Tada će i Flamengo dobiti ukupno 40 miliona eura.

Dolazak dva mladića i super-talenta nagovještavaju promjenu transfer-politike najvećeg kluba na svijetu, koji u posljednje vrijeme itekako vodi računa o budućnosti kluba.

Ovog ljeta sa pozajmice iz Ajntrahta vratiće se 20-godišnji Hesus Valjeho, dijete kluba, očekuje se da će se prvom timu priključiti i godinu stariji Markos Ljorente (pozajmljen Alavesu), te 18-godišnji Martin Edegard (pozajmljen Herenvenu).

Već se zna da će pripreme za seniorima početi momci iz “kastilje”, Realove omladinske ekipe - Federiko Valverde (18), Serhio Dias (18) i Brazilac Augusto (17).

Prošle godine iz Viljareala je vraćen Marko Asensio, koji je u januaru napunio 21, dok je iz Espanjola 2015. povučen Lukas Vaskes, koji sada ima 25 godina.

Danilo (25) i Mateo Kovačić (23) bili su, takođe, ulaganja za budućnost.

Za predstojeći prelazni rok, Real sprema i bombu, a opet je u pitanju mladić – 18-godišnji Kilijan Mbape već je, navodno, dogovorio dolazak na “Bernabeu” iz Monaka.

U planu je i angažovanje golmana, a na meti su dvojica iskusnih, ali, po godinama, veoma mladih – David de Hea (26) i Tibo Kurtoa (24).

Ukoliko se planovi u potpunosti ispune, Real bi stvorio tim za budućnost, igrače koji bi mogli da zamijene, ili naslijede – Ronalda, Benzemu, Krosa, Ramosa, Modrića...

Možda “galaktikosi” više nisu u modi u Madridu, već je kupovina mladih igrača, uz fudbalere iz sopstvene škole, novi trend Florentina Peresa i “kraljevskog kluba”.

Bonus video: