Ikardi: Idem, ako klubu nijesam potreban

Argentinac se u više navrata povezivao madridskim Realom
71 pregleda 5 komentar(a)
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2018. 07:23h

Napadač Intera, Mauro Ikardi kazao je da će o svojoj budućnosti u klubu razgovarati sa čelnicima neroazura na kraju sezone.

Argentinac se u više navrata povezivao madridskim Realom. Cijena Ikardija na tržištu iznosi 120 miliona eura.

"Ponavljam svake godine, pričaću sa klubom na kraju sezone. Ako je za tim dobro da ostanem, onda ću ostati. U suprotnom, potražiću novi klub. Uvijek činim ono što je najbolje za klub i ekipu. Kada se završi sezona razgovaraću sa čelnicima kluba i vidjeti šta je najbolje za njih", rekao je Ikard za Sky Sport Italia.

Inter je sinoć na svom terenu poražen od Sasuola (1:2) i ukoliko Lacio danas savlada Krotone, neroazuri će ostati bez Lige šampiona sljedeće sezone. Ipak, Ikardi ne gubi nadu.

"Razočarani smo, željeli smo pobjedu, ali je Sasuolo sjajno odigrao, a Andrea Konsilji je uživao u najboljoj partiji u njegovoj karijeri. Počeli smo sezonu na izvanredan način, a zatim smo pali. Jedino što mogu reći je da sam ponosan na ono što smo uradili. Cilj je bio Liga šampiona i nadam se da će nam Krotone pružiti priliku da se sljedeće nedelje u direktnom duelu sa Lacijom borimo za mjesto u eliti", kazao je Ikardi.

Bonus video: